13 крштења у Храму Христа спаситеља

Киша и јак пљусак нису утицали на радост и срећу када су се црквена звона у Храму Христа Спаситеља, огласила поводом колективног крштења 13 малишана, које је и ове године организовало Републичко удружење породица са четворо и више дјеце (4+).

Република Српска 15.05.2016 | 19:50
13 крштења у Храму Христа спаситеља

Поводом Међународног дана породице, сваког 15. маја, ово удружење организује колективна крштења на којима се досад крстило више од 150-оро дјеце.

“Након крштења сва дјеца ће добити поклон од нашег удружења а то је златни ланац. Славље и ручак у потпуности су припремњени уз помоћ спонзора исто као да је то породица сама организовала, мада су и они сами доносили пиће и част за госте”, казао је Јован Радовановић, предсједник овог удружења.

Своје одушевљење нису сакрили ни Виктор, Лука, Давид и Стефан Главић који су и поред мокре косе и одјеће, били одушевљени утисцима са колективног крштења на којем су се крстили њихова браћа Петар и Василије.

“Крштење је духовно рођење о којем смо доста учили од нашег вјероучитеља. Свог крштења се не сјећам, био сам мали али данас крстимо нашу малену браћу и лијепо се осјећамо”, казао је најстарији Виктор.

Соња Корићанац која је крстила своје четврто дијете, истиче да осјећај на колетивном крштењу непроцјењив те да би сигурно и осталих троје крстила на овакав начин да је раније била упозната са тим.

“Заиста је предивно и жао ми је што раније нисам знала за колективна крштења. Прошле године сам касно чула да ће бити организовано колективно крштење па смо намијерно чекали 15. мај како бисмо то обавили”, каже она.

Владислав Пешевић кумовао је четврти пут а ово му је прво колективно крштење због чега је био посебно узбуђен.

“Иако сам досад три пута кумовао овај осјећај је непроцљењив и веома сам узбуђен због тога. Моје кумче је Душан Корићанац које има четири године”, казао је Пешевић. Ово је било девето по реду колективно крштење.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

п

15.05.2016 19:02

ЦЕСТИТАМО, И ДА ВАС БОГ БЛАГОСЛОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

16.05.2016 08:51

Хвала Старом СРБском Рођаку Господу нашем Исусу Христу што се СРБи враћају на пут Светог Саве који води живот вјечни, што се СРБи враћају својим Светим коренима: Богу и СРБству: Православљу и Светосављу као врхунцу хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота, што се СРБи враћају НЕПРОЛАЗНИМ божанским вредностима и људским драгоцјеностима СРБског Народа. Родитељима и Кумовима честитамо на Крштењу наше СРБчади на којој свијет остаје, а свим крштеним и новопросвећеним члановима СПЦ желимо сваку срећу у животу. Амин. Боже дај, да се СРБи обоже, сложе и умноже!