13 krštenja u Hramu Hrista spasitelja

Kiša i jak pljusak nisu uticali na radost i sreću kada su se crkvena zvona u Hramu Hrista Spasitelja, oglasila povodom kolektivnog krštenja 13 mališana, koje je i ove godine organizovalo Republičko udruženje porodica sa četvoro i više djece (4+).

Republika Srpska 15.05.2016 | 19:50
13 krštenja u Hramu Hrista spasitelja

Povodom Međunarodnog dana porodice, svakog 15. maja, ovo udruženje organizuje kolektivna krštenja na kojima se dosad krstilo više od 150-oro djece.

“Nakon krštenja sva djeca će dobiti poklon od našeg udruženja a to je zlatni lanac. Slavlje i ručak u potpunosti su pripremnjeni uz pomoć sponzora isto kao da je to porodica sama organizovala, mada su i oni sami donosili piće i čast za goste”, kazao je Jovan Radovanović, predsjednik ovog udruženja.

Svoje oduševljenje nisu sakrili ni Viktor, Luka, David i Stefan Glavić koji su i pored mokre kose i odjeće, bili oduševljeni utiscima sa kolektivnog krštenja na kojem su se krstili njihova braća Petar i Vasilije.

“Krštenje je duhovno rođenje o kojem smo dosta učili od našeg vjeroučitelja. Svog krštenja se ne sjećam, bio sam mali ali danas krstimo našu malenu braću i lijepo se osjećamo”, kazao je najstariji Viktor.

Sonja Korićanac koja je krstila svoje četvrto dijete, ističe da osjećaj na koletivnom krštenju neprocjenjiv te da bi sigurno i ostalih troje krstila na ovakav način da je ranije bila upoznata sa tim.

“Zaista je predivno i žao mi je što ranije nisam znala za kolektivna krštenja. Prošle godine sam kasno čula da će biti organizovano kolektivno krštenje pa smo namijerno čekali 15. maj kako bismo to obavili”, kaže ona.

Vladislav Pešević kumovao je četvrti put a ovo mu je prvo kolektivno krštenje zbog čega je bio posebno uzbuđen.

“Iako sam dosad tri puta kumovao ovaj osjećaj je neprocljenjiv i veoma sam uzbuđen zbog toga. Moje kumče je Dušan Korićanac koje ima četiri godine”, kazao je Pešević. Ovo je bilo deveto po redu kolektivno krštenje.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

p

15.05.2016 21:02

CESTITAMO, I DA VAS BOG BLAGOSLOVI.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

16.05.2016 10:51

Хвала Старом СРБском Рођаку Господу нашем Исусу Христу што се СРБи враћају на пут Светог Саве који води живот вјечни, што се СРБи враћају својим Светим коренима: Богу и СРБству: Православљу и Светосављу као врхунцу хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота, што се СРБи враћају НЕПРОЛАЗНИМ божанским вредностима и људским драгоцјеностима СРБског Народа. Родитељима и Кумовима честитамо на Крштењу наше СРБчади на којој свијет остаје, а свим крштеним и новопросвећеним члановима СПЦ желимо сваку срећу у животу. Амин. Боже дај, да се СРБи обоже, сложе и умноже!