Адиос: Сан Мамес у сузама испратио легенду!

Крај каријере Карлоса Гурпегија!

Фудбал 19.05.2016 | 08:00
Адиос: Сан Мамес у сузама испратио легенду!

Емотивно вече на Сан Мамесу. Атлетик Билбао је осигурао пето место и директан пласман у групну фазу Лиге Европе, али се на мечу са Севиљом опростио од човека који му је служио равно 18 сезона.

Карлос Гурпеги, 36-годишњи, штопер, одиграо је своју последњу утакмицу у каријери. Најавио је још ове седмице да се опрашта од фудбала, од свог Билбаа, али емоције није могао да сакрије. Нису могли ни навијачи, у 87. минуту, кад га је тренер Ернесто Валверде повукао из игре, неки су на трибинама и сузу пустили. Опет, било је више аплауза, пољубаца саиграча, захвалности на “пунолетство” у црвено-белом дресу.

А у њему је Гурпеги освојио само један трофеј. И то прошле сезоне, кад је у финалу Суперкупа Шпаније Атлетик савладао Барселону. У финалу истиог купа 2009. је поражен. Баш као и у финалу Лиге Европе 2012. и три пута у финалима Купа краља.

Без обзира на све памтиће га у Билбау као фудбалера који је увек давао целог себе. Уосталом, после 393 званичне утакмице за Атлетик заслужио је статус - легенде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар