Adios: San Mames u suzama ispratio legendu!

Kraj karijere Karlosa Gurpegija!

Fudbal 19.05.2016 | 08:00
Adios: San Mames u suzama ispratio legendu!

Emotivno veče na San Mamesu. Atletik Bilbao je osigurao peto mesto i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali se na meču sa Seviljom oprostio od čoveka koji mu je služio ravno 18 sezona.

Karlos Gurpegi, 36-godišnji, štoper, odigrao je svoju poslednju utakmicu u karijeri. Najavio je još ove sedmice da se oprašta od fudbala, od svog Bilbaa, ali emocije nije mogao da sakrije. Nisu mogli ni navijači, u 87. minutu, kad ga je trener Ernesto Valverde povukao iz igre, neki su na tribinama i suzu pustili. Opet, bilo je više aplauza, poljubaca saigrača, zahvalnosti na “punoletstvo” u crveno-belom dresu.

A u njemu je Gurpegi osvojio samo jedan trofej. I to prošle sezone, kad je u finalu Superkupa Španije Atletik savladao Barselonu. U finalu istiog kupa 2009. je poražen. Baš kao i u finalu Lige Evrope 2012. i tri puta u finalima Kupa kralja.

Bez obzira na sve pamtiće ga u Bilbau kao fudbalera koji je uvek davao celog sebe. Uostalom, posle 393 zvanične utakmice za Atletik zaslužio je status - legende.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar