Отворио се Карло Анчелоти...! Али, баш се отворио!

Играчи нису коњи, добиће отказ и Гвардиола, хтео сам у Манчестер, глупи ПСЖ!!! Велика исповест једног од најтрофејнијих тренера у истрорији. Животни мото му је изрека из Кума. Шта жели да му пише на надгробној плочи, какав однос има са Мурињом, шта да очекујемо од Контеа у Челсију?!

 

Фудбал 22.05.2016 | 19:20
Отворио се Карло Анчелоти...! Али, баш се отворио!

На Бундеслигу је спуштена завеса, Бајерн је прославио Салатару у потоцима пива на Алијанц Арени, Пеп Гвардиола се опростио од Минхена. Следеће сезоне на клупи баварског гианта ће седети Карло Анчелоти. Једини тренер са три трофеја Лиге шампиона. Човек који је био успешан где год је радио.

Долазак у Бајерн значи и да ће радити у свих пет највећих европских лига. У Италији, Енгелској, Француској и Шпанији је освајао трофеје, исто то сада очекују и челници Бајерна. Али и да успе у оном што није Гвардиола - да освоји Лигу шампиона!

Анчелоти је остао омиљен у свим бившим клубовима, навијачи се куну у њега, играчи га обожавају. У великом интревјуу за британски Тајмс, отворио се и причао о многим занимљивим детаљима из каријере. Па и о отказима попут оних Челсију и Реалу. И послао занимљиву поруку Пепу Гвардиоли.
„У Челсију сам освојио дуплу круну. Добио сам отказ. У Реал Мадриду сам освојио Лигу шампиона. Добио сам отказ. Не постоји тренер који није отпуштен. Отказе су добијали и Алекс Фергусон, Фабио Капело, Марчело Липи, Рафа Бенитез, Жозе Мурињо... Једини који још није добио отказ је Пеп Гвардиола. Али он је још млад, има времена за то. Једног дана ће доћи у наш клуб отпуштених“, нашалио се Италијан.

Италијан је открио и како су му у Пари Сен Жермену поставили ултиматм да освоји Лигу шампиона или ће да одбије отказ.
„Ако не радим добар посао, једноставно ме отпусти. Немој да ми постављаш глупе ултиматуме.“

Анчелоти је признао да је био на корак од преузимања Манчестер Јунајтеда када је Фергусона заменио мојес.
„Причао сам са Манчестер Јунајтедом. Алекс Фергусон ме је одвео на вечеру, наручио јако добро и скупо вино, причали смо, али већ сам био постигао раније договор са Реалом и дао им реч. За сваког тренера је неописиво искуство да ради у Мадриду. Да није било због Реала, 100 одсто би дошао у Манчестер Јунајтед“.

Открио је и животни мото.
„Омиљен изрека ми је она из купа: Ништа лично, строго бизнис“.

Познат је по мирноћи и другарском односу са играчима.
„Када дође до тешких момената онда критичари почну да говоре како дајем превише слободе играчима и како морам да их стегнем. Али то се не ради са играчима. Тако се поступа са коњима. У неким срединама су ме доводили јер сам смирен и миран, а онда би ми дали отказ уз образложење како сам превише лабав“.

Мирноћу и васпитање је понео од куће.
„Свака личност се развија на раним животним искуствима. Ја сам одрастао у породици која је била врло тиха и скромна. Нисмо имали превише новца, али смо били смирени. Имали смо шта да једемо, али нисмо имали да купујемо разну гардеробу. То нас није бринуло и имао сам мирно детињство. Таква животна искуства су ме обликовала као тренера. Наследио сам очев карактер који је био јако стрпљив човек. Он је имао фарму крава и од њиховог млека је производио пармезан. Знате, то је процес који траје годину дана, а онда шест месеци чекате да добијете новац. То се зове стрпљење.“

У фудбалу тога нема...
„Данашњи фудбал је сушта супротност. У фудбалу нема стрпљења. Морате да се борите са газдама, играчима, медијима, противничким тренерима... Понекад чак и са лекарима. За мене је срећа да уживам у раду са мојим играчима и сарадницима. Погледајте Ранијерија. Имао је тежак период иза себе у Грчкој, дошао је у клубу који је једва изборио опстанак, али их је ујединио и видите шта је на крају испало“.

Анчелоти се дохватио и доласка Анотнија Контеа у Челси. И скандала око намештања мечева у Италији у који је била умешана Сијена са Антониом Контеом као тадашњим тренером.
„Те приче су срање. Поменути случај ће бити решен без било каквих последица по Контеа и у његовој каријери неће остати мрља. У Италији су направили велики случај око тога јер је у питању Анотнио. Али ја познајем тог човека, знам да је озбиљан, искрен, добар и руку бих ставио у ватру за њега. Веома је посвећен и директан. Не занима га много дипломатија. Мислим да ће газда Абрамович цеома ценити Контеов труд и рад. Када сам тренирао Јувентус, био је капитен и увек се понашао врло озбиљно, мотивисано и концентрисано. И као тренер је исти. Прошао је добар пут у Серији Б коју је освојио са Сијеном и Баријем. То је одлично искуство за младог тренера.“

Верује у земљака који ће ускоро преузети палицу у Челсију.
„Сигуран сам да ће у Челсију направити добар посао. Надам се да Челси схвата да је ово нови циклус. Једна ера је завршена и почиње друга. Морају да нађу замене за Терија и Лампарда. Не само на терену, већ у свлачионици. Милан је имао ту ситуацију када је изгубио Малдинија и Гатуза. Потребно је време да се заопчне нови циклус.“

Признао је да је било проблема на релацијии са Жозеом Мурињом који је одапињао отровне стрелице када га је Италијан наследио у Мадриду.
"Рекли смо један другом 'ОК. Матори смо људи, ово мора да престане'. Послао ми је честитку када сам освојио Лигу шампиона, ја сам њему честитао када је освојио Премијер лигу. Сада смо ОК".

Анчелоти је на крају открио и пта би волео да му пише једног дана на надгробној плочи.
„Добар човек. Добар тренер“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар