Otvorio se Karlo Ančeloti...! Ali, baš se otvorio!

Igrači nisu konji, dobiće otkaz i Gvardiola, hteo sam u Mančester, glupi PSŽ!!! Velika ispovest jednog od najtrofejnijih trenera u istroriji. Životni moto mu je izreka iz Kuma. Šta želi da mu piše na nadgrobnoj ploči, kakav odnos ima sa Murinjom, šta da očekujemo od Kontea u Čelsiju?!

 

Fudbal 22.05.2016 | 19:20
Otvorio se Karlo Ančeloti...! Ali, baš se otvorio!

Na Bundesligu je spuštena zavesa, Bajern je proslavio Salataru u potocima piva na Alijanc Areni, Pep Gvardiola se oprostio od Minhena. Sledeće sezone na klupi bavarskog gianta će sedeti Karlo Ančeloti. Jedini trener sa tri trofeja Lige šampiona. Čovek koji je bio uspešan gde god je radio.

Dolazak u Bajern znači i da će raditi u svih pet najvećih evropskih liga. U Italiji, Engelskoj, Francuskoj i Španiji je osvajao trofeje, isto to sada očekuju i čelnici Bajerna. Ali i da uspe u onom što nije Gvardiola - da osvoji Ligu šampiona!

Ančeloti je ostao omiljen u svim bivšim klubovima, navijači se kunu u njega, igrači ga obožavaju. U velikom intrevjuu za britanski Tajms, otvorio se i pričao o mnogim zanimljivim detaljima iz karijere. Pa i o otkazima poput onih Čelsiju i Realu. I poslao zanimljivu poruku Pepu Gvardioli.
„U Čelsiju sam osvojio duplu krunu. Dobio sam otkaz. U Real Madridu sam osvojio Ligu šampiona. Dobio sam otkaz. Ne postoji trener koji nije otpušten. Otkaze su dobijali i Aleks Ferguson, Fabio Kapelo, Marčelo Lipi, Rafa Benitez, Žoze Murinjo... Jedini koji još nije dobio otkaz je Pep Gvardiola. Ali on je još mlad, ima vremena za to. Jednog dana će doći u naš klub otpuštenih“, našalio se Italijan.

Italijan je otkrio i kako su mu u Pari Sen Žermenu postavili ultimatm da osvoji Ligu šampiona ili će da odbije otkaz.
„Ako ne radim dobar posao, jednostavno me otpusti. Nemoj da mi postavljaš glupe ultimatume.“

Ančeloti je priznao da je bio na korak od preuzimanja Mančester Junajteda kada je Fergusona zamenio mojes.
„Pričao sam sa Mančester Junajtedom. Aleks Ferguson me je odveo na večeru, naručio jako dobro i skupo vino, pričali smo, ali već sam bio postigao ranije dogovor sa Realom i dao im reč. Za svakog trenera je neopisivo iskustvo da radi u Madridu. Da nije bilo zbog Reala, 100 odsto bi došao u Mančester Junajted“.

Otkrio je i životni moto.
„Omiljen izreka mi je ona iz kupa: Ništa lično, strogo biznis“.

Poznat je po mirnoći i drugarskom odnosu sa igračima.
„Kada dođe do teških momenata onda kritičari počnu da govore kako dajem previše slobode igračima i kako moram da ih stegnem. Ali to se ne radi sa igračima. Tako se postupa sa konjima. U nekim sredinama su me dovodili jer sam smiren i miran, a onda bi mi dali otkaz uz obrazloženje kako sam previše labav“.

Mirnoću i vaspitanje je poneo od kuće.
„Svaka ličnost se razvija na ranim životnim iskustvima. Ja sam odrastao u porodici koja je bila vrlo tiha i skromna. Nismo imali previše novca, ali smo bili smireni. Imali smo šta da jedemo, ali nismo imali da kupujemo raznu garderobu. To nas nije brinulo i imao sam mirno detinjstvo. Takva životna iskustva su me oblikovala kao trenera. Nasledio sam očev karakter koji je bio jako strpljiv čovek. On je imao farmu krava i od njihovog mleka je proizvodio parmezan. Znate, to je proces koji traje godinu dana, a onda šest meseci čekate da dobijete novac. To se zove strpljenje.“

U fudbalu toga nema...
„Današnji fudbal je sušta suprotnost. U fudbalu nema strpljenja. Morate da se borite sa gazdama, igračima, medijima, protivničkim trenerima... Ponekad čak i sa lekarima. Za mene je sreća da uživam u radu sa mojim igračima i saradnicima. Pogledajte Ranijerija. Imao je težak period iza sebe u Grčkoj, došao je u klubu koji je jedva izborio opstanak, ali ih je ujedinio i vidite šta je na kraju ispalo“.

Ančeloti se dohvatio i dolaska Anotnija Kontea u Čelsi. I skandala oko nameštanja mečeva u Italiji u koji je bila umešana Sijena sa Antoniom Konteom kao tadašnjim trenerom.
„Te priče su sranje. Pomenuti slučaj će biti rešen bez bilo kakvih posledica po Kontea i u njegovoj karijeri neće ostati mrlja. U Italiji su napravili veliki slučaj oko toga jer je u pitanju Anotnio. Ali ja poznajem tog čoveka, znam da je ozbiljan, iskren, dobar i ruku bih stavio u vatru za njega. Veoma je posvećen i direktan. Ne zanima ga mnogo diplomatija. Mislim da će gazda Abramovič ceoma ceniti Konteov trud i rad. Kada sam trenirao Juventus, bio je kapiten i uvek se ponašao vrlo ozbiljno, motivisano i koncentrisano. I kao trener je isti. Prošao je dobar put u Seriji B koju je osvojio sa Sijenom i Barijem. To je odlično iskustvo za mladog trenera.“

Veruje u zemljaka koji će uskoro preuzeti palicu u Čelsiju.
„Siguran sam da će u Čelsiju napraviti dobar posao. Nadam se da Čelsi shvata da je ovo novi ciklus. Jedna era je završena i počinje druga. Moraju da nađu zamene za Terija i Lamparda. Ne samo na terenu, već u svlačionici. Milan je imao tu situaciju kada je izgubio Maldinija i Gatuza. Potrebno je vreme da se zaopčne novi ciklus.“

Priznao je da je bilo problema na relacijii sa Žozeom Murinjom koji je odapinjao otrovne strelice kada ga je Italijan nasledio u Madridu.
"Rekli smo jedan drugom 'OK. Matori smo ljudi, ovo mora da prestane'. Poslao mi je čestitku kada sam osvojio Ligu šampiona, ja sam njemu čestitao kada je osvojio Premijer ligu. Sada smo OK".

Ančeloti je na kraju otkrio i pta bi voleo da mu piše jednog dana na nadgrobnoj ploči.
„Dobar čovek. Dobar trener“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar