Прве награде за ученике из Српске

Ученици из Српске освојили прва мјеста у обје категорије на литерарном конкурсу Министарства просвјете Србије.

Република Српска 15.05.2016 | 13:31
Прве награде за ученике из Српске

Ученици из Републике Српске освојили су прва мјеста у обје категорије (основци и средњошколци) на овогодишњем литерарном конкурсу "Светосавље и наше доба", који је расписало Министарство просвјете и науке Србије у сарадњи са епархијом бачком СПЦ, Удружењем војвођанских учитеља и Центром за ликовно васпитање дјеце и омладине Војводине.

Награде су уручене на завршној свечаности у Новом Саду, а међу награђеним и похваљеним учесницима конкурса за литерарне, ликовне и калиграфске радове ученика из Србије, Републике Српске и расијања, налази се још четворо ученика из Српске.

Овогодишња тема била је "Породица", а у конкуренцији 691 литерарног рада из 143 основне школе, прву награду освојио је Војислав Дурмановић, ученик седмог разреда ОШ "Свети Сава" из Бијељине, чији је ментор наставник Мирјана Лазаревић. У конкуренцији 242 литерарна рада из 57 средњих  школа, прву награду освојила је Милица Радовановић, ученица првог разреда СШЦ „Алекса Шантић“ из Невесиња, чији је ментор професор Весна Кравић.

У истој категорији трећу награду освојила је Јована Сремац, ученица четвртог разреда СШЦ "Никола Тесла" из Брода, чији је ментор професор Мирјана Ђерић.

Запажене резултате постигли су и ученици који су учествовали на конкурсима за ликовне и калиграфске радове. Међу укупно 4520 ликовних радова из 372 школске установе, у категорији виших разреда основних школа трећу награду освојила је Анђела Николић, ученица седмог разреда ОШ "Вук Караџић" из Власенице, чији је ментор ликовни педагог Његош Арнаут.

А у конкуренцији 49 калиграфских радова ученика из 17 средњих школа, похвалнице су добиле Анастасија Станојевић и Марија Марић, ученице првог разреда Медицинске школе у Добоју, чији је ментор професор Самојко Цвијановић.Конкурс „Светосавље и наше доба“ за литерарне, ликовне и калиграфске радове расписује се од 1992. године за дјецу основних и средњих школа Србије и Републике Српске, а од 2012. године и за дјецу допунских српских школа у расијању.

Конкурс је уврштен у Календар смотри и такмичења министарства просвјете, науке и технолошког развоја Србије.

БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

педагог

15.05.2016 11:44

Свака цаст! Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирјана невесиње

15.05.2016 12:39

Ова дјевојцица је понос Невесиња Задњу годину освојила је седам осам медјународних литерарних конкурса, а колико сам цула за све те награде када је било бодовање за дјака генерације добила је три бода колико је добијо дјецак сто је освојио прво мјесто на гадјању ваздусном пуском за невесињску олимпијаду Па се питамо хоцели имати зељу да остане у овој дрзави ЗИВА И ЗДРАВА БИЛА САМО ДИЈЕТЕ НАПРИЈЕД

ОДГОВОРИТЕ
Name

гојко

15.05.2016 13:02

Додју и таква времена

Name

марко

15.05.2016 16:36

Цеститке за обадвоје Да је среце ово би биле главне вијести али на залост о талентованој дјеци нико не води рацуна јер се нема времена од политике и странака зато смо овдје гдје смо јер су родитељи од ове дјеце вјероватно само обицни људи и не баве се политиком.

Name

Милос Невесиње

16.05.2016 06:32

Није Милица освајала само литерарне конкурсе,вец и такмицења из математике,физике и других наставних предмета.Број освојених литерарних конкурса теско да и она сама зна.Није понијела заслузену титулу дјака генерације,али зато своју памет носи са собом.Њу јој нико не мозе украсти.

Name

НЕВЕСИЊАЦ

15.05.2016 12:41

СВЕ ЦЕСТИТКЕ БРАВО БРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

рада

15.05.2016 13:09

Браво нека и у овој дрзави имамо неке лијепе новости

ОДГОВОРИТЕ
Name

17 витеска крајиска бригада.

15.05.2016 15:55

Браво,нека и у Босни и Херцеговини има позитивни вијести.

ОДГОВОРИТЕ