Prve nagrade za učenike iz Srpske

Učenici iz Srpske osvojili prva mjesta u obje kategorije na literarnom konkursu Ministarstva prosvjete Srbije.

Republika Srpska 15.05.2016 | 13:31
Prve nagrade za učenike iz Srpske

Učenici iz Republike Srpske osvojili su prva mjesta u obje kategorije (osnovci i srednjoškolci) na ovogodišnjem literarnom konkursu "Svetosavlje i naše doba", koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i nauke Srbije u saradnji sa eparhijom bačkom SPC, Udruženjem vojvođanskih učitelja i Centrom za likovno vaspitanje djece i omladine Vojvodine.

Nagrade su uručene na završnoj svečanosti u Novom Sadu, a među nagrađenim i pohvaljenim učesnicima konkursa za literarne, likovne i kaligrafske radove učenika iz Srbije, Republike Srpske i rasijanja, nalazi se još četvoro učenika iz Srpske.

Ovogodišnja tema bila je "Porodica", a u konkurenciji 691 literarnog rada iz 143 osnovne škole, prvu nagradu osvojio je Vojislav Durmanović, učenik sedmog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Bijeljine, čiji je mentor nastavnik Mirjana Lazarević. U konkurenciji 242 literarna rada iz 57 srednjih  škola, prvu nagradu osvojila je Milica Radovanović, učenica prvog razreda SŠC „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja, čiji je mentor profesor Vesna Kravić.

U istoj kategoriji treću nagradu osvojila je Jovana Sremac, učenica četvrtog razreda SŠC "Nikola Tesla" iz Broda, čiji je mentor profesor Mirjana Đerić.

Zapažene rezultate postigli su i učenici koji su učestvovali na konkursima za likovne i kaligrafske radove. Među ukupno 4520 likovnih radova iz 372 školske ustanove, u kategoriji viših razreda osnovnih škola treću nagradu osvojila je Anđela Nikolić, učenica sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Vlasenice, čiji je mentor likovni pedagog Njegoš Arnaut.

A u konkurenciji 49 kaligrafskih radova učenika iz 17 srednjih škola, pohvalnice su dobile Anastasija Stanojević i Marija Marić, učenice prvog razreda Medicinske škole u Doboju, čiji je mentor profesor Samojko Cvijanović.Konkurs „Svetosavlje i naše doba“ za literarne, likovne i kaligrafske radove raspisuje se od 1992. godine za djecu osnovnih i srednjih škola Srbije i Republike Srpske, a od 2012. godine i za djecu dopunskih srpskih škola u rasijanju.

Konkurs je uvršten u Kalendar smotri i takmičenja ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

pedagog

15.05.2016 11:44

Svaka cast! Bravo!

ODGOVORITE
Name

mirjana nevesinje

15.05.2016 12:39

Ova djevojcica je ponos Nevesinja Zadnju godinu osvojila je sedam osam medjunarodnih literarnih konkursa, a koliko sam cula za sve te nagrade kada je bilo bodovanje za djaka generacije dobila je tri boda koliko je dobijo djecak sto je osvojio prvo mjesto na gadjanju vazdusnom puskom za nevesinjsku olimpijadu Pa se pitamo hoceli imati zelju da ostane u ovoj drzavi ZIVA I ZDRAVA BILA SAMO DIJETE NAPRIJED

ODGOVORITE
Name

gojko

15.05.2016 13:02

Dodju i takva vremena

Name

marko

15.05.2016 16:36

Cestitke za obadvoje Da je srece ovo bi bile glavne vijesti ali na zalost o talentovanoj djeci niko ne vodi racuna jer se nema vremena od politike i stranaka zato smo ovdje gdje smo jer su roditelji od ove djece vjerovatno samo obicni ljudi i ne bave se politikom.

Name

Milos Nevesinje

16.05.2016 06:32

Nije Milica osvajala samo literarne konkurse,vec i takmicenja iz matematike,fizike i drugih nastavnih predmeta.Broj osvojenih literarnih konkursa tesko da i ona sama zna.Nije ponijela zasluzenu titulu djaka generacije,ali zato svoju pamet nosi sa sobom.Nju joj niko ne moze ukrasti.

Name

NEVESINJAC

15.05.2016 12:41

SVE CESTITKE BRAVO BRAVO

ODGOVORITE
Name

rada

15.05.2016 13:09

Bravo neka i u ovoj drzavi imamo neke lijepe novosti

ODGOVORITE
Name

17 viteska krajiska brigada.

15.05.2016 15:55

Bravo,neka i u Bosni i Hercegovini ima pozitivni vijesti.

ODGOVORITE