Ко каже да је посао селектора лак?!

Дешан прецртао цео један тим - који би догурао бар до четвртфинала! Уз мало среће и добар распоред утакмица хипотетички су финале предстојећег Еура могла да одиграју два тима Галских петлова.

Фудбал 22.05.2016 | 18:00
Ко каже да је посао селектора лак?!

Када је Дидије Дешан објавио списак од 23 имена на које рачуна током Европског првенства није било оних којима се нису затресле панталоне од страха, бар на тренутак.

Док ће Гризман, Погба, Марсијал, Канте, Матуиди и друштво покушати да осветлају образ нације и у домовини се оките континенталним златом у изузетно јакој конкуренцији, Дешан је имао и прилично незгодан посао, јер је са листе кандидата изоставио цео један тим страшних играча. Између осталих асове попут Карима Бенземе, Александра Лаказета и Хатема Бен Арфе, док на Емерика Лапорта, Курта Зуму и Адријена Рабиоа није могао да рачуна због повреда.

Ипак, бацили смо поглед на све играче који нису ушли на листу и схватили да би могла да се састави постава која би, у најмању руку, догурала бар до четвртфинала. Можда и уз мало среће и добар распоред утакмица и до саме завршнице.

На голу би био искусни Стефан Руфије из Сент Етјена, на десном беку је Матје Дебиши (Бордо), док би штоперски тандем чинили поменути Лапорт (Билбао) и Зума (Челси). На левој страни био би Самјуел Умтити из Лиона.

Везни ред би чинили Интеров Жофри Кондогбија, те Рабио (ПСЖ) и Матје Валбуена (Лион). А напад? Права посластица, али и скуп од којег би се плашиле многе одбране. На десном крилу Александре Лаказет, лево уметник Бен Арфа и у самом шпицу – Бензема!

А у измени – Ареола, Шнајдерлин, Дембеле, Фекир, Гондалон, Перин и Гамеиро. Паметном... Доста.

Довољно је сабрати два и два и доћи до закључка да је Дешан заиста био на великим мукама. Додуше, појединци су себе избацили са списка из ових или оних разлога, али свакако овај састав могао би озбиљно да помрси рачуне сваком!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар