Ko kaže da je posao selektora lak?!

Dešan precrtao ceo jedan tim - koji bi dogurao bar do četvrtfinala! Uz malo sreće i dobar raspored utakmica hipotetički su finale predstojećeg Eura mogla da odigraju dva tima Galskih petlova.

Fudbal 22.05.2016 | 18:00
Ko kaže da je posao selektora lak?!

Kada je Didije Dešan objavio spisak od 23 imena na koje računa tokom Evropskog prvenstva nije bilo onih kojima se nisu zatresle pantalone od straha, bar na trenutak.

Dok će Grizman, Pogba, Marsijal, Kante, Matuidi i društvo pokušati da osvetlaju obraz nacije i u domovini se okite kontinentalnim zlatom u izuzetno jakoj konkurenciji, Dešan je imao i prilično nezgodan posao, jer je sa liste kandidata izostavio ceo jedan tim strašnih igrača. Između ostalih asove poput Karima Benzeme, Aleksandra Lakazeta i Hatema Ben Arfe, dok na Emerika Laporta, Kurta Zumu i Adrijena Rabioa nije mogao da računa zbog povreda.

Ipak, bacili smo pogled na sve igrače koji nisu ušli na listu i shvatili da bi mogla da se sastavi postava koja bi, u najmanju ruku, dogurala bar do četvrtfinala. Možda i uz malo sreće i dobar raspored utakmica i do same završnice.

Na golu bi bio iskusni Stefan Rufije iz Sent Etjena, na desnom beku je Matje Debiši (Bordo), dok bi štoperski tandem činili pomenuti Laport (Bilbao) i Zuma (Čelsi). Na levoj strani bio bi Samjuel Umtiti iz Liona.

Vezni red bi činili Interov Žofri Kondogbija, te Rabio (PSŽ) i Matje Valbuena (Lion). A napad? Prava poslastica, ali i skup od kojeg bi se plašile mnoge odbrane. Na desnom krilu Aleksandre Lakazet, levo umetnik Ben Arfa i u samom špicu – Benzema!

A u izmeni – Areola, Šnajderlin, Dembele, Fekir, Gondalon, Perin i Gameiro. Pametnom... Dosta.

Dovoljno je sabrati dva i dva i doći do zaključka da je Dešan zaista bio na velikim mukama. Doduše, pojedinci su sebe izbacili sa spiska iz ovih ili onih razloga, ali svakako ovaj sastav mogao bi ozbiljno da pomrsi račune svakom!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar