Џонсон: Политика ЕУ попут политике Хитлера

Бивши градоначелник Лондона Борис Џонсон изјавио је да је циљ политике ЕУ да од Европе направи моц́ну супердржаву, попут оне коју је желио да створи Хитлер.

Свијет 15.05.2016 | 12:26
Џонсон: Политика ЕУ попут политике Хитлера

Он је у интервјуу за лист „Телеграф“ рекао да иако бриселски чиновници користе методе другачије од Хитлера, циљ је исти – да се све земље Европе руководе централизовано.

Џонсон је, међутим, оцијенио да је политика ЕУ доживјела катастрофалне промашаје, што је довело до пораста тензија између чланица, али и ојачању њемачке супериорности, успостављања контроле над италијанском економијом и до уништења Грчке. 

„Наполеон, Хитлер… многи су покушавали то да учине али безуспјешно. ЕУ – то је покушај да се исти циљ достигне другачијим методима“, истакао је он.

Референдум о питању изласка Велике Британије из ЕУ биц́е спроведен 23. јуна.

извор: Телеграф

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Драган

15.05.2016 10:47

Мало је ЗВЕР поцепати на 2 комада, очигледно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор из Сведске

15.05.2016 10:56

К они дебиле. Па њемачка је уговором о капитулације и уговором о повлачењу УСА 2000 године одговорна да испоштује наређења американаца. А УК је топовски месо за америчке ратове. Кад је пала влада у Аустрији краљица Британије је морала потписат одобрење за распуштање. И коме он прича приче и шарене лаже. Грчка је дио ЕУ., то што су паре користили и имали веће пензије од Швеђана је Грчки проблем. Познато је да јужне земље уживају у љету и одмору а сјеверне у кишном дану на радном мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Везе ти немас!

15.05.2016 11:28

Постави си питање засто су свабе "увезле" толико Турака у задњих, рецимо 30-40 година? Имас ли осјецај да си опкољен? А ево ти конекција измедју Ердогана и Меркелове... Ердоган је јевреј, Сефардски јеврејин! То ваљда доста говори о њему и његовим потезима! Један добар цитат и опис: " И зар ви нисте свесни да су куран писали Сефардски Јевреји(бивши амерички амбасадор Кирби је сефард, Хитлер са кога су муслимани сарађивали је био Сефардски Јеврејин), владар Саудијске Арабије је Сефардски Јеврејин, Ердоган је исто Сефардски Јеврејин, зар не видите да сте само ударна песница или још боље потрошна роба за стварање Новог Светског Поретка, вођа ИСИС-а је израелски агент Симон Елиот, вођа Ал Каиде је био агент ЦИА Тим Хартман познат као Осама Бин Ладен и итд. "

Name

X

16.05.2016 05:41

Ви уживајте у киши и својим парама,а ми цемо у мору и сунцу,таква је расподјела, не може и јаре и паре.

Name

Павловиц

15.05.2016 11:08

Господине Дзонсон знате ли ви овог Сороса да га замолите за неки грјес период док се српски народ не опорезује и врати вам васе паре. Барем до нове године били би вам веом захвални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

15.05.2016 11:20

Борис је добар цовек, он зна ста прица, зна ста хоце,И Зели добро за енглеску.. Енглеска је увијек била И бице изнад свих.. Енглеска хоце да СЕ одвоји од Еуропе, И тако И треба. Ја цу гласати оут оф ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

15.05.2016 12:51

ЕУ је утопија. Предубоки су национални корјени дрзава цланица да би то могло бити избрисано. Јабуке и круске се никад нису могле сабирати.

Name

Мд

16.05.2016 12:17

Па у ЕУ владају унучићи хицини шта да очекујеш друго од њих

ОДГОВОРИТЕ