Džonson: Politika EU poput politike Hitlera

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson izjavio je da je cilj politike EU da od Evrope napravi moćnu superdržavu, poput one koju je želio da stvori Hitler.

Svijet 15.05.2016 | 12:26
Džonson: Politika EU poput politike Hitlera

On je u intervjuu za list „Telegraf“ rekao da iako briselski činovnici koriste metode drugačije od Hitlera, cilj je isti – da se sve zemlje Evrope rukovode centralizovano.

Džonson je, međutim, ocijenio da je politika EU doživjela katastrofalne promašaje, što je dovelo do porasta tenzija između članica, ali i ojačanju njemačke superiornosti, uspostavljanja kontrole nad italijanskom ekonomijom i do uništenja Grčke. 

„Napoleon, Hitler… mnogi su pokušavali to da učine ali bezuspješno. EU – to je pokušaj da se isti cilj dostigne drugačijim metodima“, istakao je on.

Referendum o pitanju izlaska Velike Britanije iz EU biće sproveden 23. juna.

izvor: Telegraf

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragan

15.05.2016 10:47

Malo je ZVER pocepati na 2 komada, očigledno.

ODGOVORITE
Name

Igor iz Svedske

15.05.2016 10:56

K oni debile. Pa njemačka je ugovorom o kapitulacije i ugovorom o povlačenju USA 2000 godine odgovorna da ispoštuje naređenja amerikanaca. A UK je topovski meso za američke ratove. Kad je pala vlada u Austriji kraljica Britanije je morala potpisat odobrenje za raspuštanje. I kome on priča priče i šarene laže. Grčka je dio EU., to što su pare koristili i imali veće penzije od Šveđana je Grčki problem. Poznato je da južne zemlje uživaju u ljetu i odmoru a sjeverne u kišnom danu na radnom mjestu.

ODGOVORITE
Name

Veze ti nemas!

15.05.2016 11:28

Postavi si pitanje zasto su svabe "uvezle" toliko Turaka u zadnjih, recimo 30-40 godina? Imas li osjecaj da si opkoljen? A evo ti konekcija izmedju Erdogana i Merkelove... Erdogan je jevrej, Sefardski jevrejin! To valjda dosta govori o njemu i njegovim potezima! Jedan dobar citat i opis: " I zar vi niste svesni da su kuran pisali Sefardski Jevreji(bivši američki ambasador Kirbi je sefard, Hitler sa koga su muslimani sarađivali je bio Sefardski Jevrejin), vladar Saudijske Arabije je Sefardski Jevrejin, Erdogan je isto Sefardski Jevrejin, zar ne vidite da ste samo udarna pesnica ili još bolje potrošna roba za stvaranje Novog Svetskog Poretka, vođa ISIS-a je izraelski agent Simon Eliot, vođa Al Kaide je bio agent CIA Tim Hartman poznat kao Osama Bin Laden i itd. "

Name

X

16.05.2016 05:41

Vi uživajte u kiši i svojim parama,a mi cemo u moru i suncu,takva je raspodjela, ne može i jare i pare.

Name

Pavlovic

15.05.2016 11:08

Gospodine Dzonson znate li vi ovog Sorosa da ga zamolite za neki grjes period dok se srpski narod ne oporezuje i vrati vam vase pare. Barem do nove godine bili bi vam veom zahvalni.

ODGOVORITE
Name

Me

15.05.2016 11:20

Boris je dobar covek, on zna sta prica, zna sta hoce,I Zeli dobro za englesku.. Engleska je uvijek bila I bice iznad svih.. Engleska hoce da SE odvoji od Europe, I tako I treba. Ja cu glasati out of EU

ODGOVORITE
Name

Hm

15.05.2016 12:51

EU je utopija. Preduboki su nacionalni korjeni drzava clanica da bi to moglo biti izbrisano. Jabuke i kruske se nikad nisu mogle sabirati.

Name

Md

16.05.2016 12:17

Pa u EU vladaju unučići hicini šta da očekuješ drugo od njih

ODGOVORITE