Најава - Битка за Рим: Уморни Новак или мотивисани Енди?!

У финалу мастерса у Риму од 17 часова бориће се Ђоковић и Мареј, 33. пут у каријери. Најбољи тенисер света јуриће пети трофеј у престоници Италије, а трећи у низу, док ће Британац покушати да стигне до првог пехара.

Тенис 15.05.2016 | 13:40
Најава - Битка за Рим: Уморни Новак или мотивисани Енди?!

Урадио је много, натрчао се, жестоко се борио и изборио трећу годину заредом финале на мастерсу у Риму.

Новак Ђоковић победио је Кеија Нишикорија у полуфиналу тек после три сата и два минута игре, у три сета - 2:6, 6:4, 7:6 (7:5) и за трећи трофеј у низу играће против Ендија Мареја.

На мечу против Нишикорија Новак је најпре повредио жуљ на нози па му је било теже да игра, изгубио је први сет, након чега је, наш као и против Томажа Белучија, мора да јури резултат.

"Било је изузетно тешко. Кеи је од самог почетка показао да зна шта му је план игре и строго га се сржао на терену. Од старта је ударао лопту дуж линија, трчао унакрсно по терену и био веома агресиван. Одиграо је беспрекоран први сет. Након тога знао сам да ћу добити малу шансу да се умешам у промену ствари на терену, и то сам и искористио", објаснио је Новак после победе.

Колико је меч био неизвестан и напет најбоље говори податак да га је Ђоковић решио у своју корист практично "на једну лопту".

"Разлика је била само један поен. Нишикорији је освојио укупно 111, а ја 112 поена на мечу... дакле један бод, једна лопта су одлучили. На овом нивоу овај меч је одличан пример како су ситнице важне и сваки ударац. Понекад срећа је уз тебе, понекад не... Али оно што сигурно можете увек да урадите је да све своје ресурсе и могућности усмерите на терен, будете максимално сконцентрисани и одиграте најбоље што умете", објаснио је Ђоковић рецепт за успех.

Новаку предстоји борба за пети пехар у Риму у каријери. Освајао га је 2008, 2011, 2014. и 2015, док је две године губио у финалу (2009. и 2012).

То ће му бити 42. финале на мастерсима и прилика да се докопа 30. пехараа на турнирима АТП серије 1000, што нико пре њега није учинио.

Ђоковићу и Мареју то ће бити 33. међусобни окршај, а најбољи тенисер света има убедљиву предност - води 23:9 у победама.

Оно што Новаку иде у прилог је да је на последњих 13 мечева изгубио само једном од Мареја, као и да је оба одиграна ове године, и то у финалима Аустралијан Опена и мастерса у Мадриду, решио у своју корист, у три сета.

Оно што може бити предност за Мареја, који још преживљава пораз претрпељен пре тачно недељу дана у главном граду Шпаније, је чињеница да је у полуфиналу на терену провео три пута мање времена него његов наредни ривал.

Новак пети пут или Енди први пут? Одговор ћемо сазнати вечерас после меча који почиње у 17 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар