Новак - ''ментални краљ'' у 7. финалу Рима! Слиједи опет Мари!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић још једном је потврдио менталну надмоћ над ривалима и пласирао се у финале Мастерса у Риму.

Тенис 15.05.2016 | 00:18
Новак - ''ментални краљ'' у 7. финалу Рима! Слиједи опет Мари!

Ђоковић је у изузетно квалитетном мечу савладао Кеија Нишикорија са 2:6, 6:4, 7:6 (7-5), после три сата и једног минута игре.

Ово је био укупно 11. међусобни дуел двојице тенисера, а Новак сада води 9-2 у победама.

Новак ће у финалу играти са Ендијем Маријем који је у два сета декласирао Лукаса Пуја.

Био Мадрид или Рим, Нишикори не може са њим! Заказао је Новак Ђоковић финални окршај са старим пријатељем Ендијем Маријем у недељу у финалу турнира у Риму!

Новак Ђоковић је отпоран на све! Ходао је српски тенисер на ивици пораза од Јапанца Кеија Нишикорија у полуфиналу Мастерса у Риму, али је на крају славио после три сета – 2:6, 6:4, 7:6 (7:5).

Био је ово меч готово као реприза полуфиналног дуела из Мадрида од пре седам дана. Само, тада Нишикори није освојио сет, а вечерас је Ђоковић у тај брејку демонстрирао да има, не јаке живце, већ челичне живце.

Као и много пута до сада Србин је драматичан дуел добио само на ’главу’ – одиграо је очајан први сет, мучио се са брејк лоптама (у једном тренутку имао 0-9), а у трећем сету је испустио предност брејка у тренуцима када се чинило да има потпуну контролу.

Није га омело ни што се повредио на почетку, када је желећи да отресе вишак шљаке ударио рамом по левом скочном зглобу и направио малу рану.

С друге стране мреже имао је расположеног противника који је потврдио да игра најбољу сезону у каријери, али му је опет мало фалило да направи изненађење. Био је храбар, у појединим тренуцима играо као у трансу и да није направио неколико грешака у тај брејку, вероватно би он био други финалиста.

Нишикори је меч завршио са 39 винера и 34 неизнуђене грешке, док је Ђоковић имао исти број грешака и седам директних поена мање.

Искористио је српски тенисер тек четврту меч лопту у тај-брејку трећег сета, када је деловало да ће Нишикори опет да васрксне, као и неколико пута вечерас.

Заказао је Ђоковић финални окршај са старим пријатељем Ендијем Маријем у недељу у финалу турнира у италијанској престоници. Њих двојица борили су се за титулу у Мадриду пре седам дана, наш представник је био бољи и повео са 23-9 у победама. 

Још једном је први рекет света показао да има срце шампиона и храброст која је карактеристична само за најбоље спортисте. Успео је Ђоковић да превазиђе и проблем са жуљевима из првог сета који је претио да га потпуно избаци из равнотеже.

Као да то није било довољно, па је у одлучујућем трећем сету, у којем је на старту бриљантно стигао до предности од 4:1, истрпео силовит налет Нишикорија. А затим и пакао тај-брејк у којем му је Јапанац одузео сервис на старту.

Ако у сутрашњем финалу буде одиграо као вечерас на старту трећег сета, више је него јасно да му се смеши одбрана трофеја. У супротном, лоше му се пише.

А мучио је јапански тенисер Ђоковића квалитетним дроп-шотовима. Погађао их је више пута, Србин никако није успевао да их стигне и или да антиципира како ће их Нишикори одиграти.

Ово је најбољем тенисеру на свету била девета победа у 11. међусобном окршају са Нишикоријем. Српски ас тако ће покушати да се домогне петог трофеја у Вечном граду, а трећег заредом.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бих

14.05.2016 21:50

Зар и после протеста СзП пратите догађаје у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

14.05.2016 22:42

БРАВО СРБИНЕ

ОДГОВОРИТЕ