Novak - ''mentalni kralj'' u 7. finalu Rima! Slijedi opet Mari!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još jednom je potvrdio mentalnu nadmoć nad rivalima i plasirao se u finale Mastersa u Rimu.

Tenis 15.05.2016 | 00:18
Novak - ''mentalni kralj'' u 7. finalu Rima! Slijedi opet Mari!

Đoković je u izuzetno kvalitetnom meču savladao Keija Nišikorija sa 2:6, 6:4, 7:6 (7-5), posle tri sata i jednog minuta igre.

Ovo je bio ukupno 11. međusobni duel dvojice tenisera, a Novak sada vodi 9-2 u pobedama.

Novak će u finalu igrati sa Endijem Marijem koji je u dva seta deklasirao Lukasa Puja.

Bio Madrid ili Rim, Nišikori ne može sa njim! Zakazao je Novak Đoković finalni okršaj sa starim prijateljem Endijem Marijem u nedelju u finalu turnira u Rimu!

Novak Đoković je otporan na sve! Hodao je srpski teniser na ivici poraza od Japanca Keija Nišikorija u polufinalu Mastersa u Rimu, ali je na kraju slavio posle tri seta – 2:6, 6:4, 7:6 (7:5).

Bio je ovo meč gotovo kao repriza polufinalnog duela iz Madrida od pre sedam dana. Samo, tada Nišikori nije osvojio set, a večeras je Đoković u taj brejku demonstrirao da ima, ne jake živce, već čelične živce.

Kao i mnogo puta do sada Srbin je dramatičan duel dobio samo na ’glavu’ – odigrao je očajan prvi set, mučio se sa brejk loptama (u jednom trenutku imao 0-9), a u trećem setu je ispustio prednost brejka u trenucima kada se činilo da ima potpunu kontrolu.

Nije ga omelo ni što se povredio na početku, kada je želeći da otrese višak šljake udario ramom po levom skočnom zglobu i napravio malu ranu.

S druge strane mreže imao je raspoloženog protivnika koji je potvrdio da igra najbolju sezonu u karijeri, ali mu je opet malo falilo da napravi iznenađenje. Bio je hrabar, u pojedinim trenucima igrao kao u transu i da nije napravio nekoliko grešaka u taj brejku, verovatno bi on bio drugi finalista.

Nišikori je meč završio sa 39 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je Đoković imao isti broj grešaka i sedam direktnih poena manje.

Iskoristio je srpski teniser tek četvrtu meč loptu u taj-brejku trećeg seta, kada je delovalo da će Nišikori opet da vasrksne, kao i nekoliko puta večeras.

Zakazao je Đoković finalni okršaj sa starim prijateljem Endijem Marijem u nedelju u finalu turnira u italijanskoj prestonici. Njih dvojica borili su se za titulu u Madridu pre sedam dana, naš predstavnik je bio bolji i poveo sa 23-9 u pobedama. 

Još jednom je prvi reket sveta pokazao da ima srce šampiona i hrabrost koja je karakteristična samo za najbolje sportiste. Uspeo je Đoković da prevaziđe i problem sa žuljevima iz prvog seta koji je pretio da ga potpuno izbaci iz ravnoteže.

Kao da to nije bilo dovoljno, pa je u odlučujućem trećem setu, u kojem je na startu briljantno stigao do prednosti od 4:1, istrpeo silovit nalet Nišikorija. A zatim i pakao taj-brejk u kojem mu je Japanac oduzeo servis na startu.

Ako u sutrašnjem finalu bude odigrao kao večeras na startu trećeg seta, više je nego jasno da mu se smeši odbrana trofeja. U suprotnom, loše mu se piše.

A mučio je japanski teniser Đokovića kvalitetnim drop-šotovima. Pogađao ih je više puta, Srbin nikako nije uspevao da ih stigne i ili da anticipira kako će ih Nišikori odigrati.

Ovo je najboljem teniseru na svetu bila deveta pobeda u 11. međusobnom okršaju sa Nišikorijem. Srpski as tako će pokušati da se domogne petog trofeja u Večnom gradu, a trećeg zaredom.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bih

14.05.2016 21:50

Zar i posle protesta SzP pratite događaje u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Mare

14.05.2016 22:42

BRAVO SRBINE

ODGOVORITE