Србац: Испраћена 52. генерација матураната

Србац је синоћ био у знаку младости, љепоте, пјесме и игре. Више стотина родитеља и осталих грађана присуствовало је испраћају 52. генерације матураната Центра средњих школа „Петар Кочић“. Због лоших временских услова, изостао је традиционални дефиле улицама града, па је матурска прослава одржана у спортској дворани која је била премала да прими све заинтересоване.

Република Српска 14.05.2016 | 15:21
Србац: Испраћена 52. генерација матураната

Средњешколско образовање завршило је 112 ученика, што је, нажалост, за 52 матуранта мање у односу на претходну школску годину. Они су били подијељени у два одјељења гимназије и по једно одјељење економских техничара, угоститеља и аутомеханичара.

Након последње прозивке, завршетак школовања матурантима и њиховим родитељима честитао је директор школе Миленко Живанић. „Напуштате школу, професоре и многе пријатеље који ће вам остати у дугом сјећању. Знање и искуство које сте стекли немојте изгубити, већ га његујте и надограђујте. Показали сте и доказали своје квалитете, а добра дјела примјените у животу. Будите добри људи, креативни и упорни. Немојте одустајати пред препрекама које стоје у животу“, нагласио је директор Живанић.

Испред општинске управе матуранте је поздравио Далибор Кошутић, који је честитајући им растанак од школских клупа истовремено позвао да не забораве Србац, своје професоре и пријатеље. „Чекају вас велики изазови у животу, а на нама старијима је обавеза да вам створимо услове да се максимално афирмишете у професионалном и сваком другом погледу“, рекао је Кошутић.

Испред матураната обратила се Јована Татић, једна од најбољих ученица србачке гимназије. Она се захвалила професорима и наставницима на уложеном труду како би дошли до матуре као једне велике животне цјелине. „Иза нас су четири године рада, труда, залагања и добрих резултата. Изградили смо квалитетан темељ за будуће успјехе. Наставићемо и даље да градимо највећу грађевину која се зове живот“, обећала је Јована Татић, матурант србачке Гимназије на матурској свечаности, која је одржана синоћ у Спортској дворани у Српцу.

БН ТВ (С. К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брука

14.05.2016 17:53

Србацка се показала на наступу Милокрада Дудука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

14.05.2016 22:45

СРБи браћи и сестре СРБкиње, МАНИТЕ се политиканства и партијски прича и страначки подјела које никакво добро нису донијеле СРБском Народу. Наша снага и будућност јесте у нашој деци, свјетлој нади будућности наше. Наша будућност јесте у нашој ОМЛАДИНИ која треба у садашње вријеме да буде васпитана на вјечним Законима Живота а не страначким поделама и европском неморалним лажним вредностима. Зато ЧЕСТИТСМО свим младим Момцима и ДЈЕВОЈКАМА који су успјешно завршило 52 класу Средње школе "Петар Кочић" у СРБцу. Матурантима желим само да поручим да се не боје проблема у своме животу. Са ВЈЕРОМ У Бога нема проблема којег Ваша МЛАДОСТ неће моћи успјешно ријешити. Живјели на МНОГАЈА љета!