Srbac: Ispraćena 52. generacija maturanata

Srbac je sinoć bio u znaku mladosti, ljepote, pjesme i igre. Više stotina roditelja i ostalih građana prisustvovalo je ispraćaju 52. generacije maturanata Centra srednjih škola „Petar Kočić“. Zbog loših vremenskih uslova, izostao je tradicionalni defile ulicama grada, pa je maturska proslava održana u sportskoj dvorani koja je bila premala da primi sve zainteresovane.

Republika Srpska 14.05.2016 | 15:21
Srbac: Ispraćena 52. generacija maturanata

Srednješkolsko obrazovanje završilo je 112 učenika, što je, nažalost, za 52 maturanta manje u odnosu na prethodnu školsku godinu. Oni su bili podijeljeni u dva odjeljenja gimnazije i po jedno odjeljenje ekonomskih tehničara, ugostitelja i automehaničara.

Nakon poslednje prozivke, završetak školovanja maturantima i njihovim roditeljima čestitao je direktor škole Milenko Živanić. „Napuštate školu, profesore i mnoge prijatelje koji će vam ostati u dugom sjećanju. Znanje i iskustvo koje ste stekli nemojte izgubiti, već ga njegujte i nadograđujte. Pokazali ste i dokazali svoje kvalitete, a dobra djela primjenite u životu. Budite dobri ljudi, kreativni i uporni. Nemojte odustajati pred preprekama koje stoje u životu“, naglasio je direktor Živanić.

Ispred opštinske uprave maturante je pozdravio Dalibor Košutić, koji je čestitajući im rastanak od školskih klupa istovremeno pozvao da ne zaborave Srbac, svoje profesore i prijatelje. „Čekaju vas veliki izazovi u životu, a na nama starijima je obaveza da vam stvorimo uslove da se maksimalno afirmišete u profesionalnom i svakom drugom pogledu“, rekao je Košutić.

Ispred maturanata obratila se Jovana Tatić, jedna od najboljih učenica srbačke gimnazije. Ona se zahvalila profesorima i nastavnicima na uloženom trudu kako bi došli do mature kao jedne velike životne cjeline. „Iza nas su četiri godine rada, truda, zalaganja i dobrih rezultata. Izgradili smo kvalitetan temelj za buduće uspjehe. Nastavićemo i dalje da gradimo najveću građevinu koja se zove život“, obećala je Jovana Tatić, maturant srbačke Gimnazije na maturskoj svečanosti, koja je održana sinoć u Sportskoj dvorani u Srpcu.

BN TV (S. K.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bruka

14.05.2016 17:53

Srbacka se pokazala na nastupu Milokrada Duduka.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

14.05.2016 22:45

СРБи браћи и сестре СРБкиње, МАНИТЕ се политиканства и партијски прича и страначки подјела које никакво добро нису донијеле СРБском Народу. Наша снага и будућност јесте у нашој деци, свјетлој нади будућности наше. Наша будућност јесте у нашој ОМЛАДИНИ која треба у садашње вријеме да буде васпитана на вјечним Законима Живота а не страначким поделама и европском неморалним лажним вредностима. Зато ЧЕСТИТСМО свим младим Момцима и ДЈЕВОЈКАМА који су успјешно завршило 52 класу Средње школе "Петар Кочић" у СРБцу. Матурантима желим само да поручим да се не боје проблема у своме животу. Са ВЈЕРОМ У Бога нема проблема којег Ваша МЛАДОСТ неће моћи успјешно ријешити. Живјели на МНОГАЈА љета!