Вучић: Стабилност у региону је најважнија

За демократски капацитет је веома важно да скупови опозиције и власти у Бањалуци протекну мирно, поручио је из Ваљева премијер Александар Вучић. То би показало нашу зрелост, рекао је Вучић за РТС истакавши да је стабилност најважнија.

Србија 14.05.2016 | 14:50
Вучић: Стабилност у региону је најважнија

Александар Вучић је, после полагања камена темељца за нову капислану у "Крушику" у Ваљеву, рекао да се та фабрика наменске индустрије враћа на стазе старе славе.

Вучић је најавио да ће у Крушику, који данас има 1.731 радника, ускоро бити запослено више од 2.000, од којих ће 1.500 радити у производњи.

"Ситуацију пратимо целе ноћи са органима Републике Српске и уз ситније ствари које се дешавају није било до сада проблема", рекао је премијер за РТС и додао да су успели да изброје тачан број аутобуса који долазе и на митинг власти и опозиције.

Према његовим речима, важно је за демократске капацитете да све протекне мирно и то би показало зрелост.

Вучић каже да се чуо са неким од политичких актера обе стране и они су га уверавали да ће дати све од себе да протести протекну мирно.

Премијер је рекао да се у региону дешавају чудне ствари и да је најважније да се сачува стабилност.

Премијер се позвао на примере из региона, подсећајући да у Македонији странци непрестано померају датум избора, да у Хрватској нема кворума иако имају нову владу, да у Пришšтини нема седнице парламента без сузавца, а у Подгорици је, како је рекао, било непријатно гледати оно што се јуче догодило.

"Има и наше неспособности, али има и утицаја других који сањају нека пролећа", каже Вучић.

"За економски напредак нам је потребна стабилност", каже Вучић, који је замолио све људе који учествују на протестима да све протекне мирно и да после скупа заједно оду у кафану да нешто поједу и попију, да се покаже демократска култура.

Вучић је рекао да то што су нека лица задржана на граници представља рутински посао.

Премијер је истакао да је спреман да иде у Бањалуку, када буде потребе, па и данас.

"Сви ћемо мирно вече да дочекамо и да се поносимо српском демократском културом", уверен је Вучић, додајући да ћемо успети да избегнемо "неке замке".

(РТС)

(Фото: АБЦ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Цути

14.05.2016 13:01

Не паметуј, молим те. Гледај ти своје протесте, шта оно би некидан у БГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

14.05.2016 13:28

Осрамотисте се и Ви и Патријарх код сиротиње у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божур

14.05.2016 14:00

Поштовани, премијеру вољене нам Србије, ми смо окупирани од сопствене власти, на грбачи нам је наметнути оков БиХ, високи представник и сви они који су непријатељивесрпског народа. Све Ви то знате, имате и рођаке овамо, а можете било када и посјетити овај народ (не тајкуне)и стећи прави утисак како народ живи. Зато Вас молим, не сипајте со на ране овом напаћеном народу називајући оне људе у парку плаћеним, а оне уз власт бранитељима стабилности. Жао ми је што жмурите пред пљачком ове шаке народа, а сами се борите за уређено друштво у Србији. И на крају молимо Вас немојте нам кварити утисак који смо имали о вама, а за ону зграду Гранда овај пут ћемо прећутати. Желимо Вам добро здравље, чист образ и мудрост патријарха Павла!

Name

Павле

14.05.2016 14:02

Тако је, Ана! Баш није требало да се патријарх ставља у слузбу смртника. Ал хајде, теско је бити као Павле

Name

поп

14.05.2016 14:02

Полтронцино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц4

14.05.2016 14:46

Политички побачај није у стању одржати стабилност ни у Србији, а кобајаги се много брине о нама! Кад КиМ буде враћено Србији, онда нека гледа по региону. Припреми ти кишобран, Вучко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

14.05.2016 14:56

Нека уређује своје двориште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

14.05.2016 15:57

Вуцицу опрости им они нису свесни ста пису.Нек им је бог на помоци.

Name

Српска

14.05.2016 15:53

Вуцицу не дјели нас ми смо сви српска сиротиња којој је догорјело ми зивимо овде и знамо како нам је пусти милу ста ти он прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

14.05.2016 16:54

Вуицу волио бих да ми одговорис- дали у РС зиве јос неки људи, или ви медији и Иринеј видите само Додокове СНСД- овце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеца

15.05.2016 07:01

Некако увијек коментарисе сусједне земље, као он несто брине, а земља му на ивици егзистенције. Добио је мало висе гласова па се мало погубио од среће.

ОДГОВОРИТЕ