Vučić: Stabilnost u regionu je najvažnija

Za demokratski kapacitet je veoma važno da skupovi opozicije i vlasti u Banjaluci proteknu mirno, poručio je iz Valjeva premijer Aleksandar Vučić. To bi pokazalo našu zrelost, rekao je Vučić za RTS istakavši da je stabilnost najvažnija.

Srbija 14.05.2016 | 14:50
Vučić: Stabilnost u regionu je najvažnija

Aleksandar Vučić je, posle polaganja kamena temeljca za novu kapislanu u "Krušiku" u Valjevu, rekao da se ta fabrika namenske industrije vraća na staze stare slave.

Vučić je najavio da će u Krušiku, koji danas ima 1.731 radnika, uskoro biti zaposleno više od 2.000, od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji.

"Situaciju pratimo cele noći sa organima Republike Srpske i uz sitnije stvari koje se dešavaju nije bilo do sada problema", rekao je premijer za RTS i dodao da su uspeli da izbroje tačan broj autobusa koji dolaze i na miting vlasti i opozicije.

Prema njegovim rečima, važno je za demokratske kapacitete da sve protekne mirno i to bi pokazalo zrelost.

Vučić kaže da se čuo sa nekim od političkih aktera obe strane i oni su ga uveravali da će dati sve od sebe da protesti proteknu mirno.

Premijer je rekao da se u regionu dešavaju čudne stvari i da je najvažnije da se sačuva stabilnost.

Premijer se pozvao na primere iz regiona, podsećajući da u Makedoniji stranci neprestano pomeraju datum izbora, da u Hrvatskoj nema kvoruma iako imaju novu vladu, da u Prišštini nema sednice parlamenta bez suzavca, a u Podgorici je, kako je rekao, bilo neprijatno gledati ono što se juče dogodilo.

"Ima i naše nesposobnosti, ali ima i uticaja drugih koji sanjaju neka proleća", kaže Vučić.

"Za ekonomski napredak nam je potrebna stabilnost", kaže Vučić, koji je zamolio sve ljude koji učestvuju na protestima da sve protekne mirno i da posle skupa zajedno odu u kafanu da nešto pojedu i popiju, da se pokaže demokratska kultura.

Vučić je rekao da to što su neka lica zadržana na granici predstavlja rutinski posao.

Premijer je istakao da je spreman da ide u Banjaluku, kada bude potrebe, pa i danas.

"Svi ćemo mirno veče da dočekamo i da se ponosimo srpskom demokratskom kulturom", uveren je Vučić, dodajući da ćemo uspeti da izbegnemo "neke zamke".

(RTS)

(Foto: ABC)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Cuti

14.05.2016 13:01

Ne pametuj, molim te. Gledaj ti svoje proteste, šta ono bi nekidan u BG

ODGOVORITE
Name

Ana

14.05.2016 13:28

Osramotiste se i Vi i Patrijarh kod sirotinje u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Božur

14.05.2016 14:00

Poštovani, premijeru voljene nam Srbije, mi smo okupirani od sopstvene vlasti, na grbači nam je nametnuti okov BiH, visoki predstavnik i svi oni koji su neprijateljivesrpskog naroda. Sve Vi to znate, imate i rođake ovamo, a možete bilo kada i posjetiti ovaj narod (ne tajkune)i steći pravi utisak kako narod živi. Zato Vas molim, ne sipajte so na rane ovom napaćenom narodu nazivajući one ljude u parku plaćenim, a one uz vlast braniteljima stabilnosti. Žao mi je što žmurite pred pljačkom ove šake naroda, a sami se borite za uređeno društvo u Srbiji. I na kraju molimo Vas nemojte nam kvariti utisak koji smo imali o vama, a za onu zgradu Granda ovaj put ćemo prećutati. Želimo Vam dobro zdravlje, čist obraz i mudrost patrijarha Pavla!

Name

Pavle

14.05.2016 14:02

Tako je, Ana! Baš nije trebalo da se patrijarh stavlja u sluzbu smrtnika. Al hajde, tesko je biti kao Pavle

Name

pop

14.05.2016 14:02

Poltroncino

ODGOVORITE
Name

C4

14.05.2016 14:46

Политички побачај није у стању одржати стабилност ни у Србији, а кобајаги се много брине о нама! Кад КиМ буде враћено Србији, онда нека гледа по региону. Припреми ти кишобран, Вучко!

ODGOVORITE
Name

mila

14.05.2016 14:56

Neka uređuje svoje dvorište.

ODGOVORITE
Name

brzi

14.05.2016 15:57

Vucicu oprosti im oni nisu svesni sta pisu.Nek im je bog na pomoci.

Name

Srpska

14.05.2016 15:53

Vucicu ne djeli nas mi smo svi srpska sirotinja kojoj je dogorjelo mi zivimo ovde i znamo kako nam je pusti milu sta ti on prica.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

14.05.2016 16:54

Vuicu volio bih da mi odgovoris- dali u RS zive jos neki ljudi, ili vi mediji i Irinej vidite samo Dodokove SNSD- ovce?

ODGOVORITE
Name

ceca

15.05.2016 07:01

Nekako uvijek komentarise susjedne zemlje, kao on nesto brine, a zemlja mu na ivici egzistencije. Dobio je malo vise glasova pa se malo pogubio od sreće.

ODGOVORITE