Зашто мигрантима паметни телефони?

За многе избјеглице и мигранте паметни телефон је најдрагоцјенија имовина помоћу које остварују контакт с породицом, но управо због њих нашли су се на мети критика.

Свијет 14.05.2016 | 07:45
Зашто мигрантима паметни телефони?

Хала, избјеглица из сиријског града Алепа за документарац британског канала Цханнел 4 објаснила је зашто је избјеглицама неопходан паметни телефон.

“У њему се налази све. Моја цијела породица, сав мој свијет је овдје”, каже Хала која је напустила свој дом с кћерима након што јој је супруга отео ИСИЛ.

Сада живи у Њемачкој гдје страхује како више никада неће видјети свој дом, а контакт с мужем може остварити једино путем мобитела.“Зато га стално држим у руци. Држим га као да је ријеч о мом дому, о мојој породици.

Овај метални уређај постао је мој цијели свијет”, казала је Хала.Уз комуникацију с породицом и пријатељима, путем паметних телефона мигранти се информисали о новим земљама које су им постале дом, а олашкавају им и путовање захваљујући ГПС-у.

Извор: Аваз

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МАХОВИНА

14.05.2016 06:04

А ми смо помоцу маховине гледали куда цемо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

14.05.2016 06:23

До данас вам је Миле био све,путоказ,породица цитав свијет,видјецемо да ли це наставити од данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зумбице

14.05.2016 06:46

На твоју жалост хоће и промахенглаш зумбу!

Name

зумба

14.05.2016 07:31

"На твоју жалост хоће и промахенглаш зумбу!" Фино,заслузио си један паметни телефон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.05.2016 12:49

Па у свакој дрзави се мозе тел узет на претплату ,вјероватно је и код њих било тако. Каква глупост око тога,па нормално да це поњет оно сто мозе. Маховина није расла по ауто путу бг-зг,кад је био зацепљен тракторима. Уствари откуд им онолики трактори и засто су их имали и засто их нису оставили???

ОДГОВОРИТЕ