Прескупа: Пасарела на Старчевици 2,2 милиона

Партија демократског прогреса очекује од надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске.

Република Српска 14.04.2016 | 09:35
Прескупа: Пасарела на Старчевици 2,2 милиона

Како ПДП наводи иу свом саопштењу, траже и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „120“
„Пасарела на Старчевици“

Град Бањалука је, у мноштву потеза који се неспорно везују за евидентан криминал и корупцију, и изградњом пасареле у бањалучком насељу Старчевица показала апсолутно недомаћински однос према градском буџету.

Немогуће је да је изградња једне пасареле, код Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бањалуци, могла да кошта 2,2 милиона КМ! Да би зло било веће, пасарела, чија је градња завршена у октобру 2009. године, неколико пута је била поплављена, а већ је спремна и за реконструкцију, наводи ПДП у свом саопштењу и додаје:

Основни проблем је што је власт, под изговором осигуравања безбједности становника Старчевице, потрошила невјероватан износ, а није ријешила проблеме са којима се суочава то насеље.

Основна школа „Бранко Радичевић“, због које је пасарела, наводно, и направљена, најпретрпанија је школа у Бањалуци. Дјеца из овог насеља иду у неколико смјена у школу, јер их има превише, а школа, чији су капацитети у међувремену проширивани, и даље нема мјеста.

Похађа је 1.600 дјеце, који чекају прерасподјелу у двије школе у насељу Обилићево – „Петар Петровић Његош“ и „Доситеј Обрадовић“, те једну у насељу Врбања. Дакле, изградњом прескупе пасареле проблем који имају дјеца у бањалучком насељу Старчевица није ријешен.

Осим тога, на скупој пасарели направљено је и изузетно лоше архитектонско рјешење за инвалиде, наводи се у саопштењу ПДП-а.

Партија демократског прогреса је и тада упозоравала, а и данас указујемо на катастрофалан однос према новцу пореских обвезника.

Одговорно тврдимо да се за 2,2 милиона КМ могла направити додатна школа и вртић, те подземни пролаз, који би ријешио проблем безбједности.

Једна пасарела не може толико да кошта и за то власт у Бањалуци треба да одговара.

(Партија демократског прогреса)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Срдјан

14.04.2016 07:47

Људи, та пасарела је катастрофа, а толико плаћена. Више личи на меморијални центар, него на пасарелу. Толике паре утрошене, а оно ругло низи је практично, нити лијепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

14.04.2016 09:41

Пасарела је добра, јел скупа или не то не улазим, али народ не ваља и народ је стока тако да им не треба ниста дати. Након само мјесец дана сва је исарана, од смрада мокраце се проци не мозе. Није то досао неко из Зворника или Бјељине па исарао и униставао него та дјеца са Старцевице. А тај исти ПДП боље да те своје предстванике из МЗ Старцевица одведе да то некад оперу и среде него сто паметују.

Name

зна се

14.04.2016 08:07

Потребно је јос народног новца упумпати у незаситну СНСД бандитску хоботницу, за куповање гласова на предстојецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пасарела ман

14.04.2016 08:09

2,2 МИЛ , ХАХАХАХ ЈЕСУ ВАС НА МАГАРЦИЛИ,ОВИ ДАНАСЊИ НЕ МОГУ НИ ЗЕБРУ ДА ОФАРБАЈУ А ДА ИЗНОС НЕ БУДЕ МИЛИОН XАXАXА ,КРАДЈА НА СВАКОМ КОРАКУ, ДА НИЈЕ ТРАГИЦНО БИЛО БИ КОМИЦНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

14.04.2016 08:32

Зоран Балабан и Борис Павковић ушеме пластични кружни ток и машине за испитавање салинитета, и зараде колико неки неће за 5 година...све на терет Путева РС.

Name

Зоран

14.04.2016 08:09

Само прецесљате набавке у Агенцији за лијекове БиХ, коју вди ПДП-ов гинеколог. Видите колике су цифре? Да ли су тендери или директна погодба ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП

14.04.2016 09:32

Па нећемо своје контролисати.

Name

ЗОРАН

14.04.2016 09:46

Не морате ви. Треба СИПА

Name

Симке

14.04.2016 08:13

Мозда је и скупа ал слузи сврси није висе било удеса и страдање пјесака као сто је било ниста није скупље од људског зивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

14.04.2016 09:00

У праву си, служи сврси, хвала Богу, али није морала толико коштати. Служила би сврси И упола јефинија. Уствари она је много јефтинија, али покрадоше све живо. Оронула је већ добро. Сваки дан ту прелазим.

Name

Микаило

14.04.2016 16:29

То није тацно. Удеса је било и послије јер дјеца махом иду испод пасареле. Неке цак и родитељи воде за руку. Проблем није у томе. Умјесто те пасареле могла се направити нова скола на Старцевици тако да сва дјеца са те стране иду у ту сколу и не прелазе аутопут. Скола је стопирала упис уценика у први разред јер је вец попуњено девет одјељења. Нема мјеста игла да се удјене.

Name

харкан

14.04.2016 08:26

Свака цаст. Бања Лука је велеград и цеститам. У БН и не знамо ста је пасарела..Са овом власти требају цизме на паркинзима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

14.04.2016 08:54

Вјероватно златна!стока незасита!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

14.04.2016 08:58

Како ви то казете " има превисе деце "! Ваљда требате рећ мало је скола! Ако власт не уме да брине о деци нека бар збрине себе. Могу подићи на пример неки добар, добар затвор, да на време виде где ће провести остатак зивота, а афере се само низу...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.05.2019 20:14

То је лоповчина мало жешћа за кифлу није имао за пунца се хватао. Скоројевић

ОДГОВОРИТЕ