Preskupa: Pasarela na Starčevici 2,2 miliona

Partija demokratskog progresa očekuje od nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske.

Republika Srpska 14.04.2016 | 09:35
Preskupa: Pasarela na Starčevici 2,2 miliona

Kako PDP navodi iu svom saopštenju, traže i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja.

AFERA „120“
„Pasarela na Starčevici“

Grad Banjaluka je, u mnoštvu poteza koji se nesporno vezuju za evidentan kriminal i korupciju, i izgradnjom pasarele u banjalučkom naselju Starčevica pokazala apsolutno nedomaćinski odnos prema gradskom budžetu.

Nemoguće je da je izgradnja jedne pasarele, kod Osnovne škole „Branko Radičević“ u Banjaluci, mogla da košta 2,2 miliona KM! Da bi zlo bilo veće, pasarela, čija je gradnja završena u oktobru 2009. godine, nekoliko puta je bila poplavljena, a već je spremna i za rekonstrukciju, navodi PDP u svom saopštenju i dodaje:

Osnovni problem je što je vlast, pod izgovorom osiguravanja bezbjednosti stanovnika Starčevice, potrošila nevjerovatan iznos, a nije riješila probleme sa kojima se suočava to naselje.

Osnovna škola „Branko Radičević“, zbog koje je pasarela, navodno, i napravljena, najpretrpanija je škola u Banjaluci. Djeca iz ovog naselja idu u nekoliko smjena u školu, jer ih ima previše, a škola, čiji su kapaciteti u međuvremenu proširivani, i dalje nema mjesta.

Pohađa je 1.600 djece, koji čekaju preraspodjelu u dvije škole u naselju Obilićevo – „Petar Petrović Njegoš“ i „Dositej Obradović“, te jednu u naselju Vrbanja. Dakle, izgradnjom preskupe pasarele problem koji imaju djeca u banjalučkom naselju Starčevica nije riješen.

Osim toga, na skupoj pasareli napravljeno je i izuzetno loše arhitektonsko rješenje za invalide, navodi se u saopštenju PDP-a.

Partija demokratskog progresa je i tada upozoravala, a i danas ukazujemo na katastrofalan odnos prema novcu poreskih obveznika.

Odgovorno tvrdimo da se za 2,2 miliona KM mogla napraviti dodatna škola i vrtić, te podzemni prolaz, koji bi riješio problem bezbjednosti.

Jedna pasarela ne može toliko da košta i za to vlast u Banjaluci treba da odgovara.

(Partija demokratskog progresa)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Srdjan

14.04.2016 07:47

Ljudi, ta pasarela je katastrofa, a toliko plaćena. Više liči na memorijalni centar, nego na pasarelu. Tolike pare utrošene, a ono ruglo nizi je praktično, niti lijepo.

ODGOVORITE
Name

Boris

14.04.2016 09:41

Pasarela je dobra, jel skupa ili ne to ne ulazim, ali narod ne valja i narod je stoka tako da im ne treba nista dati. Nakon samo mjesec dana sva je isarana, od smrada mokrace se proci ne moze. Nije to dosao neko iz Zvornika ili Bjeljine pa isarao i unistavao nego ta djeca sa Starcevice. A taj isti PDP bolje da te svoje predstvanike iz MZ Starcevica odvede da to nekad operu i srede nego sto pametuju.

Name

zna se

14.04.2016 08:07

Potrebno je jos narodnog novca upumpati u nezasitnu SNSD banditsku hobotnicu, za kupovanje glasova na predstojecim izborima.

ODGOVORITE
Name

pasarela man

14.04.2016 08:09

2,2 MIL , HAHAHAH JESU VAS NA MAGARCILI,OVI DANASNJI NE MOGU NI ZEBRU DA OFARBAJU A DA IZNOS NE BUDE MILION XAXAXA ,KRADJA NA SVAKOM KORAKU, DA NIJE TRAGICNO BILO BI KOMICNO

ODGOVORITE
Name

Zox

14.04.2016 08:32

Zoran Balaban i Boris Pavković ušeme plastični kružni tok i mašine za ispitavanje saliniteta, i zarade koliko neki neće za 5 godina...sve na teret Puteva RS.

Name

Zoran

14.04.2016 08:09

Samo precesljate nabavke u Agenciji za lijekove BiH, koju vdi PDP-ov ginekolog. Vidite kolike su cifre? Da li su tenderi ili direktna pogodba ?

ODGOVORITE
Name

PDP

14.04.2016 09:32

Pa nećemo svoje kontrolisati.

Name

ZORAN

14.04.2016 09:46

Ne morate vi. Treba SIPA

Name

Simke

14.04.2016 08:13

Mozda je i skupa al sluzi svrsi nije vise bilo udesa i stradanje pjesaka kao sto je bilo nista nije skuplje od ljudskog zivota

ODGOVORITE
Name

Petar

14.04.2016 09:00

U pravu si, služi svrsi, hvala Bogu, ali nije morala toliko koštati. Služila bi svrsi I upola jefinija. Ustvari ona je mnogo jeftinija, ali pokradoše sve živo. Oronula je već dobro. Svaki dan tu prelazim.

Name

Mikailo

14.04.2016 16:29

To nije tacno. Udesa je bilo i poslije jer djeca mahom idu ispod pasarele. Neke cak i roditelji vode za ruku. Problem nije u tome. Umjesto te pasarele mogla se napraviti nova skola na Starcevici tako da sva djeca sa te strane idu u tu skolu i ne prelaze autoput. Skola je stopirala upis ucenika u prvi razred jer je vec popunjeno devet odjeljenja. Nema mjesta igla da se udjene.

Name

harkan

14.04.2016 08:26

Svaka cast. Banja Luka je velegrad i cestitam. U BN i ne znamo sta je pasarela..Sa ovom vlasti trebaju cizme na parkinzima..

ODGOVORITE
Name

lijan

14.04.2016 08:54

Vjerovatno zlatna!stoka nezasita!!!

ODGOVORITE
Name

mami

14.04.2016 08:58

Kako vi to kazete " ima previse dece "! Valjda trebate reć malo je skola! Ako vlast ne ume da brine o deci neka bar zbrine sebe. Mogu podići na primer neki dobar, dobar zatvor, da na vreme vide gde će provesti ostatak zivota, a afere se samo nizu...!

ODGOVORITE
Name

Milan

17.05.2019 20:14

To je lopovčina malo žešća za kiflu nije imao za punca se hvatao. Skorojević

ODGOVORITE