Ћелави мушкарци привлачнији

Уколико сте ћелави, уопште немојте бринути већ се поносно обријте и никако немојте носити тупе или чешљати косу са једне на другу страну главе. Најновије истраживање показује да жене сматрају обријане мушкарце самоуверенијим.

Занимљивости 14.04.2016 | 09:26
Ћелави мушкарци привлачнији

Америчка Асоцијација за губитак косе наводи да ће две трећине мушкараца до 35 године изгубити део косе, док ће до 50. године 85 одсто искусити значајан губитак косе.

Зато поручују да ово никако не би требало доживљавати као лошу ствар, већ да треба оберучке да је прихвате и самоуверено обрију главу.

Тачно објашњење зашто жене сматрају ћелаве мушкарце привлачнијим још није утврђено. Према једној теорији, жене гледајући у мушка лица прво примећују косу, а у случају њеног недостатка пажња се усресређује на очи, које имају далеко већи утисак.

Друга теорија наводи да жене повезују мушкарце са обријаном косом са бебама при чему матерински интинкт долази до изражаја.

Такође, што се бркова и браде тиче, жене су подељене између кратких брада и потпуно обријаног лица. Оно у чему су били сагласне, јесте да мора да буде уредан.

Ново истраживање објављено је у Социал Псyцхологицал & Персоналитy Сциенце.

РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор из Сведске

14.04.2016 21:42

Мозда зенама је то привлацно али мускарцима целави мускарци нимало нису привлацни :) (осим ако имају пуно пара сто је код свих слуцај)

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуда

15.04.2016 12:26

Није истина. Не знам ни једну зену која воли целаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

15.04.2016 18:44

Ако је целав. Па има и велики нос мора бити привлацан

ОДГОВОРИТЕ