Ćelavi muškarci privlačniji

Ukoliko ste ćelavi, uopšte nemojte brinuti već se ponosno obrijte i nikako nemojte nositi tupe ili češljati kosu sa jedne na drugu stranu glave. Najnovije istraživanje pokazuje da žene smatraju obrijane muškarce samouverenijim.

Zanimljivosti 14.04.2016 | 09:26
Ćelavi muškarci privlačniji

Američka Asocijacija za gubitak kose navodi da će dve trećine muškaraca do 35 godine izgubiti deo kose, dok će do 50. godine 85 odsto iskusiti značajan gubitak kose.

Zato poručuju da ovo nikako ne bi trebalo doživljavati kao lošu stvar, već da treba oberučke da je prihvate i samouvereno obriju glavu.

Tačno objašnjenje zašto žene smatraju ćelave muškarce privlačnijim još nije utvrđeno. Prema jednoj teoriji, žene gledajući u muška lica prvo primećuju kosu, a u slučaju njenog nedostatka pažnja se usresređuje na oči, koje imaju daleko veći utisak.

Druga teorija navodi da žene povezuju muškarce sa obrijanom kosom sa bebama pri čemu materinski intinkt dolazi do izražaja.

Takođe, što se brkova i brade tiče, žene su podeljene između kratkih brada i potpuno obrijanog lica. Ono u čemu su bili saglasne, jeste da mora da bude uredan.

Novo istraživanje objavljeno je u Social Psychological & Personality Science.

RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Igor iz Svedske

14.04.2016 21:42

Mozda zenama je to privlacno ali muskarcima celavi muskarci nimalo nisu privlacni :) (osim ako imaju puno para sto je kod svih slucaj)

ODGOVORITE
Name

duda

15.04.2016 12:26

Nije istina. Ne znam ni jednu zenu koja voli celave.

ODGOVORITE
Name

pero

15.04.2016 18:44

Ako je celav. Pa ima i veliki nos mora biti privlacan

ODGOVORITE