Управа схватила да не зна, два могућа сценарија за Њукасл

Останак Рафе или егзодус са Сент Џејмс Парка?! Челни људи Њукасла тек после испадања у Чемпионшип схватили да је време за реконструкцију и убудуће не би требало да се мешају у трансфер политику.

Фудбал 17.05.2016 | 17:20
Управа схватила да не зна, два могућа сценарија за Њукасл

Шансел Мбемба, Тим Крул, Фабрисио Колочини, Муса Сисоко, Жоржињо Вајналдум, Шеик Тиоте, Флоријан Тован, Папис Сисе... Сви они већ имају спаковане кофере и само чекају да се појави понуда која би их спасила играња у Чемпионшипу. Управа се упиње да задржи Џонџа Шелвија, Ендроса Таунзенда, Вурнона Аниту, Жоржиња Вајналдума и Александра Митровића, али је утисак да је приоритетни задатак сачувати Рафу Бенитеза, јер је јединствен став на северу Енглеске да је Шпанац човек који гарантује експресни повратак Њукасла у Премијер лигу.

Притом, останак тренера тог реномеа свакако би помогао да поједини играчи продуже верност клубу. Навијачи и локални медији из Њукасла већ су једногласно апеловали на останак Бенитеза, а тако јединствена подршка нагнала је и Шпанца да се размисли.

"Конструктивни" разговори већ су обављени и Бенитез је сада корак ближе опстанку, пошто је и управа схватила да овако више не иде. Грејем Кар, главни скаут и човек са највећим ингеренцијама приликом трансфера, већ има 71 годину. Некада је погађао без грешке, сада су му потези упитни. Уосталом, спискао је прошле сезоне 108.000.000 евра и испао из лиге. Насловна страна локалног Њукасл Ивнинг Кроникла у четвртак се обраћала извршном директору клуба Лију Чарнлију: "Имаш два задатка. Први је да убедиш Бенитеза да остане. Други је да одеш".

Власник клуба Мајк Ешли се, међутим не обазире. Кар ће вероватно у пензију, али ако Бенитез остане остаје и Чарнли. Само ће трансфер политика убудуће да буде Бенитезово поље интересовања. Тражи Шпанац и писмене гаранције да му се нико неће мешати у посао. Претходници Стив Мекларен и Алан Пардју нису имали тај луксуз. Бенитез жели да се више пита и када је реч о омладинској школи, лекарској служби, већ најављнеој реконструкцији тренинг центра...

Што се тиче Митровића. За сада се само зна да клуб жели да српски нападач остане, али велика плата прави проблем, па се чека и предлог његових менаџера, који сигурно имају “излаз“ варијанту. Помиње се чак и опција да се врати у Андерлехт на позајмицу, док се Њукасл не врати у елиту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар