Uprava shvatila da ne zna, dva moguća scenarija za Njukasl

Ostanak Rafe ili egzodus sa Sent Džejms Parka?! Čelni ljudi Njukasla tek posle ispadanja u Čempionšip shvatili da je vreme za rekonstrukciju i ubuduće ne bi trebalo da se mešaju u transfer politiku.

Fudbal 17.05.2016 | 17:20
Uprava shvatila da ne zna, dva moguća scenarija za Njukasl

Šansel Mbemba, Tim Krul, Fabrisio Koločini, Musa Sisoko, Žoržinjo Vajnaldum, Šeik Tiote, Florijan Tovan, Papis Sise... Svi oni već imaju spakovane kofere i samo čekaju da se pojavi ponuda koja bi ih spasila igranja u Čempionšipu. Uprava se upinje da zadrži Džondža Šelvija, Endrosa Taunzenda, Vurnona Anitu, Žoržinja Vajnalduma i Aleksandra Mitrovića, ali je utisak da je prioritetni zadatak sačuvati Rafu Beniteza, jer je jedinstven stav na severu Engleske da je Španac čovek koji garantuje ekspresni povratak Njukasla u Premijer ligu.

Pritom, ostanak trenera tog renomea svakako bi pomogao da pojedini igrači produže vernost klubu. Navijači i lokalni mediji iz Njukasla već su jednoglasno apelovali na ostanak Beniteza, a tako jedinstvena podrška nagnala je i Španca da se razmisli.

"Konstruktivni" razgovori već su obavljeni i Benitez je sada korak bliže opstanku, pošto je i uprava shvatila da ovako više ne ide. Grejem Kar, glavni skaut i čovek sa najvećim ingerencijama prilikom transfera, već ima 71 godinu. Nekada je pogađao bez greške, sada su mu potezi upitni. Uostalom, spiskao je prošle sezone 108.000.000 evra i ispao iz lige. Naslovna strana lokalnog Njukasl Ivning Kronikla u četvrtak se obraćala izvršnom direktoru kluba Liju Čarnliju: "Imaš dva zadatka. Prvi je da ubediš Beniteza da ostane. Drugi je da odeš".

Vlasnik kluba Majk Ešli se, međutim ne obazire. Kar će verovatno u penziju, ali ako Benitez ostane ostaje i Čarnli. Samo će transfer politika ubuduće da bude Benitezovo polje interesovanja. Traži Španac i pismene garancije da mu se niko neće mešati u posao. Prethodnici Stiv Meklaren i Alan Pardju nisu imali taj luksuz. Benitez želi da se više pita i kada je reč o omladinskoj školi, lekarskoj službi, već najavljneoj rekonstrukciji trening centra...

Što se tiče Mitrovića. Za sada se samo zna da klub želi da srpski napadač ostane, ali velika plata pravi problem, pa se čeka i predlog njegovih menadžera, koji sigurno imaju “izlaz“ varijantu. Pominje se čak i opcija da se vrati u Anderleht na pozajmicu, dok se Njukasl ne vrati u elitu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar