То се чекало: Французи објавили ''атомски тим'' за ЕУРО!

Ко може ово да заустави?! Селектор Дешан је одредио листу од 23 фудбалера на које рачуна за ЕП на домаћем терену.

Фудбал 17.05.2016 | 14:00
То се чекало: Французи објавили ''атомски тим'' за ЕУРО!

Домаћин и по многима један од три највећа фаворита за титулу првака на наредном европском првенству је коначно открио карте. Француска је вечерас сазанала списак играча на које селектор Дидије Дешан рачуна за предстојећи ЕУРО где се Галски петлови надају трећој титули првака Европе.

Дешан је остао веран досадашњим замислима и тиму који је склапао у претходне четири године. Много посла је иза њега, прочистио је репрезентацију од неких трулих јабука попут Самира Насрија. Није опростио секс скандал у који су били умешани Карим Бензема и Матје Валбуена и прецртао их је са ЕП. Није насео ни на отворено удварање Франка Риберија који је такође у прошлости био фактор нестабилности у свлачионици и 2014. је најавио да више неће играти за национални тим. Дешан није поклекао ни под притиском јавности да позове контроверзног Хатема Бен Арфу после феноменлне сезоне у Ници у којој је потпуно оживео каријеру и истакао кандидатуру за статус једне од звезда прелазног рока. Иако су прављене петиције и иако је 70 одсто Француза желело Бен Арфу у плавом дресу, Дешан је решио да га не позове.

Популарни Астерикс се одлучио за тим који је уигравао у претхдне две године. Стандардном пару голмана Лорис - Манданда је додао Беноу Костила пре него младог Ареолу из Виљареала.

У одбрани се одлучио за проверене снаге. Повреде Тремулинаса и Дебишија су му додатно олакшале посао и дилеме, па је место резервног Патрису Еври обезбедио Лукас Дињ пре Левина Курзаве. Суспензија због допинга Мамадуа Сакоа је натерала Дешана да опет врати Елијакима Мангалу у штоперски квартет.

У везном реду као и у случају Бен Арфе није било места за Кондогбију и Шнајдерлина. Погби, Кантеу и Матудију ће резерве бити Кабај, Муса Сисоко и ветеран Лас Дијара. Или ће неко од њих бити у стартних 11 пре Кантеа...

И коначно, у нападачкој линији се ништа није мењало. Без места у репрезентацији су остали Александр Лаказет и Кевин Гамеиро. Уз одраније прецртаног Бензему и тек опорављеног Набила Фекира.

Већина прецртаних се ипак нашла на резервној листи са седморицом фудбалера у случају да се неко из 23 повреди. На њој су Алфонс Ареола (Виљареал), Хатем Бен Арфа (Ница), Кевин Гамеиро (Севиља), Александр Лаказет (Лион), Адријен Рабио (ПСЖ), Морган Шнајдерлин (Манчестер Јунајтед), Ђибрил Сидибе (Лил), Самуел Умтити (Лион). Ни на резервној листи се није нашло места за тинејџерску сензацију Усмана Дембелеа који је из Рена прешао у Борисију Дортмунд.

ГОЛМАНИ
Уго Лорис (Тотенхем)
Стив Манданда (Марсељ)
Беноа Костил (Рен)

ОДБРАНА
Кристоф Жале (Лион)
Патрис Евра (Јувентус)
Рафаел Варан (Реал Мадрид)
Бакари Сања (Манчестер Сити)
Лукас Дињ (Рома)
Лоран Кошћелни (Арсенал)
Жереми Матје (Барселона)
Елијаким Мангала (Манчестер Сити)

ВЕЗНИ РЕД
Јоан Кабај (Кристал Палас)
Н’Голо Канте (Лестер Сити)
Блез Матуиди (ПСЖ)
Муса Сисоко (Њукасл)
Пол Погба (Јувентус)
Ласана Дијара (Марсељ)

НАПАД
Димитри Паје (Вест Хем)
Оливије Жиру (Арсенал)
Антоан Гризман (Атлетико Мадрид)
Андре-Пјер Жињак (Тигрес)
Антони Марсијал (Манчестер Јунајтед)
Кингсли Коман (Бајерн Минхен)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар