To se čekalo: Francuzi objavili ''atomski tim'' za EURO!

Ko može ovo da zaustavi?! Selektor Dešan je odredio listu od 23 fudbalera na koje računa za EP na domaćem terenu.

Fudbal 17.05.2016 | 14:00
To se čekalo: Francuzi objavili ''atomski tim'' za EURO!

Domaćin i po mnogima jedan od tri najveća favorita za titulu prvaka na narednom evropskom prvenstvu je konačno otkrio karte. Francuska je večeras sazanala spisak igrača na koje selektor Didije Dešan računa za predstojeći EURO gde se Galski petlovi nadaju trećoj tituli prvaka Evrope.

Dešan je ostao veran dosadašnjim zamislima i timu koji je sklapao u prethodne četiri godine. Mnogo posla je iza njega, pročistio je reprezentaciju od nekih trulih jabuka poput Samira Nasrija. Nije oprostio seks skandal u koji su bili umešani Karim Benzema i Matje Valbuena i precrtao ih je sa EP. Nije naseo ni na otvoreno udvaranje Franka Riberija koji je takođe u prošlosti bio faktor nestabilnosti u svlačionici i 2014. je najavio da više neće igrati za nacionalni tim. Dešan nije poklekao ni pod pritiskom javnosti da pozove kontroverznog Hatema Ben Arfu posle fenomenlne sezone u Nici u kojoj je potpuno oživeo karijeru i istakao kandidaturu za status jedne od zvezda prelaznog roka. Iako su pravljene peticije i iako je 70 odsto Francuza želelo Ben Arfu u plavom dresu, Dešan je rešio da ga ne pozove.

Popularni Asteriks se odlučio za tim koji je uigravao u prethdne dve godine. Standardnom paru golmana Loris - Mandanda je dodao Benou Kostila pre nego mladog Areolu iz Viljareala.

U odbrani se odlučio za proverene snage. Povrede Tremulinasa i Debišija su mu dodatno olakšale posao i dileme, pa je mesto rezervnog Patrisu Evri obezbedio Lukas Dinj pre Levina Kurzave. Suspenzija zbog dopinga Mamadua Sakoa je naterala Dešana da opet vrati Elijakima Mangalu u štoperski kvartet.

U veznom redu kao i u slučaju Ben Arfe nije bilo mesta za Kondogbiju i Šnajderlina. Pogbi, Kanteu i Matudiju će rezerve biti Kabaj, Musa Sisoko i veteran Las Dijara. Ili će neko od njih biti u startnih 11 pre Kantea...

I konačno, u napadačkoj liniji se ništa nije menjalo. Bez mesta u reprezentaciji su ostali Aleksandr Lakazet i Kevin Gameiro. Uz odranije precrtanog Benzemu i tek oporavljenog Nabila Fekira.

Većina precrtanih se ipak našla na rezervnoj listi sa sedmoricom fudbalera u slučaju da se neko iz 23 povredi. Na njoj su Alfons Areola (Viljareal), Hatem Ben Arfa (Nica), Kevin Gameiro (Sevilja), Aleksandr Lakazet (Lion), Adrijen Rabio (PSŽ), Morgan Šnajderlin (Mančester Junajted), Đibril Sidibe (Lil), Samuel Umtiti (Lion). Ni na rezervnoj listi se nije našlo mesta za tinejdžersku senzaciju Usmana Dembelea koji je iz Rena prešao u Borisiju Dortmund.

GOLMANI
Ugo Loris (Totenhem)
Stiv Mandanda (Marselj)
Benoa Kostil (Ren)

ODBRANA
Kristof Žale (Lion)
Patris Evra (Juventus)
Rafael Varan (Real Madrid)
Bakari Sanja (Mančester Siti)
Lukas Dinj (Roma)
Loran Košćelni (Arsenal)
Žeremi Matje (Barselona)
Elijakim Mangala (Mančester Siti)

VEZNI RED
Joan Kabaj (Kristal Palas)
N’Golo Kante (Lester Siti)
Blez Matuidi (PSŽ)
Musa Sisoko (Njukasl)
Pol Pogba (Juventus)
Lasana Dijara (Marselj)

NAPAD
Dimitri Paje (Vest Hem)
Olivije Žiru (Arsenal)
Antoan Grizman (Atletiko Madrid)
Andre-Pjer Žinjak (Tigres)
Antoni Marsijal (Mančester Junajted)
Kingsli Koman (Bajern Minhen)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar