Чик га купи, ако смијеш! Он читаву каријеру испада из лиге!

Човек је невиђени баксуз, зову га "Господин Испадање"!

Фудбал 17.05.2016 | 11:20
Чик га купи, ако смијеш! Он читаву каријеру испада из лиге!

Има много срећника који су се током каријера "ни криви ни дужни" наосвајали титула, има оних несрећника, сјајних фудбалера, који никада нису узели трофеј, али највећи несрећник међу несрећницима је вероватно Себастијан Басонг, коме је више од пола играчких година протекло у испадању из лиге!

Овај Камерунац данас је једна од главних тема у енглеској штампи пошто је синоћ по ШЕСТИ ПУТ са својом екипом оверио визу за пут у нижи ранг. Његов Норич савладао је Вотфорд резултатом 4:2, али пошто је Сандерленд према очекивањима савладао непрепознатљиви Евертон, Канаринци се уз Њукасл и још раније отписану Астон Вилу селе у Чемпионшип.

А ако неко од фудбалера Норича треба да добро да се забрине то је свакако Себастијан Басонг. Са учинком од шест испадања у последњих десет година професионалне каријере некадашња скупа аквизиција Тотенхема (9.000.000 евра) тешко да ће пронаћи нови ангажман, а питање је да ли ће и Норич желети да га задржи. Поготово ако у клубу са Кероу роунда има сујеверних главешина. Зашто ризиковати опстанак у Чемпионшипу?

Шалу на страну, Норич је четврти клуб са којим Басонг испада из лиге. Са Канаринцима је исти "подвиг" поновио и 2014, а пре тога унесрећио је Вулверхемптон 2012. и Њукасл 2009. Док још није стигао на Острво, Камерунац је носио дрес Меца и са тим клубом такође два пута завршавао у зони испадања - било је то 2006. и 2008. године.

Чик га купи, ако смеш!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар