Čik ga kupi, ako smiješ! On čitavu karijeru ispada iz lige!

Čovek je neviđeni baksuz, zovu ga "Gospodin Ispadanje"!

Fudbal 17.05.2016 | 11:20
Čik ga kupi, ako smiješ! On čitavu karijeru ispada iz lige!

Ima mnogo srećnika koji su se tokom karijera "ni krivi ni dužni" naosvajali titula, ima onih nesrećnika, sjajnih fudbalera, koji nikada nisu uzeli trofej, ali najveći nesrećnik među nesrećnicima je verovatno Sebastijan Basong, kome je više od pola igračkih godina proteklo u ispadanju iz lige!

Ovaj Kamerunac danas je jedna od glavnih tema u engleskoj štampi pošto je sinoć po ŠESTI PUT sa svojom ekipom overio vizu za put u niži rang. Njegov Norič savladao je Votford rezultatom 4:2, ali pošto je Sanderlend prema očekivanjima savladao neprepoznatljivi Everton, Kanarinci se uz Njukasl i još ranije otpisanu Aston Vilu sele u Čempionšip.

A ako neko od fudbalera Noriča treba da dobro da se zabrine to je svakako Sebastijan Basong. Sa učinkom od šest ispadanja u poslednjih deset godina profesionalne karijere nekadašnja skupa akvizicija Totenhema (9.000.000 evra) teško da će pronaći novi angažman, a pitanje je da li će i Norič želeti da ga zadrži. Pogotovo ako u klubu sa Kerou rounda ima sujevernih glavešina. Zašto rizikovati opstanak u Čempionšipu?

Šalu na stranu, Norič je četvrti klub sa kojim Basong ispada iz lige. Sa Kanarincima je isti "podvig" ponovio i 2014, a pre toga unesrećio je Vulverhempton 2012. i Njukasl 2009. Dok još nije stigao na Ostrvo, Kamerunac je nosio dres Meca i sa tim klubom takođe dva puta završavao u zoni ispadanja - bilo je to 2006. i 2008. godine.

Čik ga kupi, ako smeš!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar