Пиштољ којим је убијен црнац скупљи од Пикаса

Онлајн лицитација за куповину пиштоља којим је надзорник Џорџ Цимерман убио дечака Тревона Мартина, достигла је јутрос износ од 25 милиона долара, мада није спроведена контрола учесника аукције.

Свијет 13.05.2016 | 14:20
Пиштољ којим је убијен црнац скупљи од Пикаса

Сајт "Унитед Гун Гроуп" је јуче преузео аукцијску продају овог пиштоља након што је најпопуларнији сајт за продају оружја рекао да "не жели да има ишта са продајом овог пиштоља", преноси АП.

Неколико сати касније, "Унитед Гун Гроуп" је ставила пиштољ на продају заједно са изјавом Цимермана. Овај сајт себе назива "друштвеним тржиштем заједнице љубитеља ватреног оружја", наводи АП.

Цимерман је изјавио да му је пиштољ вратило Министарство правде САД-а, који је преузео након особађајуће пресуде за Мартиново убиство 2012. године.

Његово саслушање је завршено латинском изреком која у преводу значи "Ако желите мир, спремите се за рат".

Почетна цена пиштоља је јуче износила 5.000 долара.

Већ јутрос, цена је достигла износ од 25 милиона долара, колико је понудио купац који се представио као "расистички пуцач у главу".

Цимерман, који сада има 32 године, бранио се тврдњом да је пуцао у самоодбрани од ненаоружаног црнопутог 17- годишњег дечака Мартина, у близини Орланда.

Мартин, који је живео у Мајамију са мајком, био у Орланду како би посетио оца.

Случај је изазвао протесте и националну дебату о расним односима.

Агенција додаје да, након што је Цимерман ослобођен за убиство, уследиле су две тужбе за нападе које су поднеле његове другарице.

Обе жене су касније, беж објашњења, повукле тужбе.

Потом је уследила пријава његове, сада бивше, супруге која се жалила да је током жестоке расправе разбио компјутер. И ова оптужба је повучена због недостатка доказа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рале

13.05.2016 13:34

БОЛЕСНА НАЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Рале

15.05.2016 08:03

Бас тако,ово је болесно.Питам се какво је то друство где се деца убијају на улици и на овај нацин јос зарадјују паре.Како ли изгледа то несто,сто нуди толике милионе?

ОДГОВОРИТЕ