Pištolj kojim je ubijen crnac skuplji od Pikasa

Onlajn licitacija za kupovinu pištolja kojim je nadzornik Džordž Cimerman ubio dečaka Trevona Martina, dostigla je jutros iznos od 25 miliona dolara, mada nije sprovedena kontrola učesnika aukcije.

Svijet 13.05.2016 | 14:20
Pištolj kojim je ubijen crnac skuplji od Pikasa

Sajt "United Gun Group" je juče preuzeo aukcijsku prodaju ovog pištolja nakon što je najpopularniji sajt za prodaju oružja rekao da "ne želi da ima išta sa prodajom ovog pištolja", prenosi AP.

Nekoliko sati kasnije, "United Gun Group" je stavila pištolj na prodaju zajedno sa izjavom Cimermana. Ovaj sajt sebe naziva "društvenim tržištem zajednice ljubitelja vatrenog oružja", navodi AP.

Cimerman je izjavio da mu je pištolj vratilo Ministarstvo pravde SAD-a, koji je preuzeo nakon osobađajuće presude za Martinovo ubistvo 2012. godine.

Njegovo saslušanje je završeno latinskom izrekom koja u prevodu znači "Ako želite mir, spremite se za rat".

Početna cena pištolja je juče iznosila 5.000 dolara.

Već jutros, cena je dostigla iznos od 25 miliona dolara, koliko je ponudio kupac koji se predstavio kao "rasistički pucač u glavu".

Cimerman, koji sada ima 32 godine, branio se tvrdnjom da je pucao u samoodbrani od nenaoružanog crnoputog 17- godišnjeg dečaka Martina, u blizini Orlanda.

Martin, koji je živeo u Majamiju sa majkom, bio u Orlandu kako bi posetio oca.

Slučaj je izazvao proteste i nacionalnu debatu o rasnim odnosima.

Agencija dodaje da, nakon što je Cimerman oslobođen za ubistvo, usledile su dve tužbe za napade koje su podnele njegove drugarice.

Obe žene su kasnije, bež objašnjenja, povukle tužbe.

Potom je usledila prijava njegove, sada bivše, supruge koja se žalila da je tokom žestoke rasprave razbio kompjuter. I ova optužba je povučena zbog nedostatka dokaza.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rale

13.05.2016 15:34

BOLESNA NACIJA

ODGOVORITE
Name

Da Rale

15.05.2016 10:03

Bas tako,ovo je bolesno.Pitam se kakvo je to drustvo gde se deca ubijaju na ulici i na ovaj nacin jos zaradjuju pare.Kako li izgleda to nesto,sto nudi tolike milione?

ODGOVORITE