Ферари спрема смјену главешина у Маранелу!

Нови директор Ферарија могао би да буде Џејмс Алисон, док се за главног дизајнера спрема трансфер из Штугарта!

Остали спортови 18.05.2016 | 09:00
Ферари спрема смјену главешина у Маранелу!

Телеграфски кратко, гласи вест да би у Ферарију из такмичарских разлога могло да дође до смене руководства. Мауриција Аривебена би на челу екипе могао да замени шеф техничкког тима из Маранела, Џејмс Алисон. Разлог за смену по наводима светских медија су релативно слаби резултати екипе на старту сезоне најбржег циркуса.

У Ферарију смене на командном мосту нису ретке, а почеле су са падом доминације Скудерије у најбржем циркусу. У добрим временима екипом је управљао Жан Тод, а на његовом месту од пада екипе са лидерске позиције седели су Стефано Доменикали, и Марко Матијаци.

Помиње се још да би са сменом руководећег човека у екипу могао да дође и бивши дизајнер Алдо Коста. Ситуација око новог дизајнера је још чуднија јер ће познати дизајнер пут штаба Ферарија доћи директно из Мерцедеса. Према првим доступним информацијама екипа из Штутгарта неће правити проблеме око његовог трансфера. Отворено остаје питање колико Коста зна о плановима штудгартске екипе, и какве ли све службене тајне Мерцедеса могу доћи у посед Фераријевог штаба његовим доласком.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар