Ferari sprema smjenu glavešina u Maranelu!

Novi direktor Ferarija mogao bi da bude Džejms Alison, dok se za glavnog dizajnera sprema transfer iz Štugarta!

Ostali sportovi 18.05.2016 | 09:00
Ferari sprema smjenu glavešina u Maranelu!

Telegrafski kratko, glasi vest da bi u Ferariju iz takmičarskih razloga moglo da dođe do smene rukovodstva. Mauricija Arivebena bi na čelu ekipe mogao da zameni šef tehničkkog tima iz Maranela, Džejms Alison. Razlog za smenu po navodima svetskih medija su relativno slabi rezultati ekipe na startu sezone najbržeg cirkusa.

U Ferariju smene na komandnom mostu nisu retke, a počele su sa padom dominacije Skuderije u najbržem cirkusu. U dobrim vremenima ekipom je upravljao Žan Tod, a na njegovom mestu od pada ekipe sa liderske pozicije sedeli su Stefano Domenikali, i Marko Matijaci.

Pominje se još da bi sa smenom rukovodećeg čoveka u ekipu mogao da dođe i bivši dizajner Aldo Kosta. Situacija oko novog dizajnera je još čudnija jer će poznati dizajner put štaba Ferarija doći direktno iz Mercedesa. Prema prvim dostupnim informacijama ekipa iz Štutgarta neće praviti probleme oko njegovog transfera. Otvoreno ostaje pitanje koliko Kosta zna o planovima študgartske ekipe, i kakve li sve službene tajne Mercedesa mogu doći u posed Ferarijevog štaba njegovim dolaskom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar