Знате ону о фудбалерима и робовима?!

Радамеле, не идеш ти нигде док не вратиш паре! Тако је то кад те плате 43.000.000 евра!

Фудбал 16.05.2016 | 12:00
Знате ону о фудбалерима и робовима?!

Дмитри Риболовљев је имао идеју да искористи пореске законе у Кнежевини и од Монака направи клуб који би могао да се порва са Пари Сен Жерменом. Управа Лиге 1 је, међутим, проценила да би Монако у том случају био у повлашћеном положају у односу на конкуренцију у Франсукој, наредила је да и тим са Азурне обале плаћа доприносе на плате као и сви остали. Превише и за мегаломана какав је Риболовљев. Заокрет у пословној филозофији: од тима који је за Радамела Фалкаа лета 2013. године дао 43.000.000 евра - мада се писало и о укупном обештећењу од чак 60.000.000 - Монако је постао клуб који доводи најталентованије играче Европе и даље их препродаје за баснословне новце.

Међутим, код Фалкаа је запело. Делом и због тешке повреда колена. Пре три сезоне најтраженији нападач Европе, данас човек кога нико неће. Плата превисока. Чак и ако је Колумбијац спреман да пристане на мање, Риболовљев тражи свој део. И коцка се последњи пут: Фалкао ће по свему судећи следећу сезону провести баш у Монаку.

Бивши клуб Ривер Плата је питао. Један од ретких који је бар питао после сезоне у којој је Фалкао само једном био у стартној постави Челсија. Ништа боље није прошла ни ранија позајмица Манчестер јунајтеду. Али Ривер није могао да исплати Монако. И Фалкао се надао да ће ипак успети на Стамфорду. Нова повреда. Челси саопштава да за пролећни део сезоне не рачуна на 30-годишњег нападача. За Ривер је касно, а чак ни Кинези нису желели да бацају милионе за играча који је у последње време више у амбулантама но на терену. После још једне протраћене полусезоне клубови из Бразила, Кине и Мексика поново су заинтересовани. Ни Монако више није у ситуацији да тражи ненормално обештећење? Риболовљев, међутим, иде на све или ништа.
"Морате да разумете да кад клуб какав је Монако уложили толико новца жели да му се нешто од те инвестиције и врати. У овом тренутку, у Монаку желе да се вратим у клуб, да одиграм тамо следећу сезону. То је Монаков план", каже Фалкао, коме уговор истиче за две године.

Следеће лето је, дакле, последња шанса да Риболовљев заиста и врати нешто од уложеног новца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар