Znate onu o fudbalerima i robovima?!

Radamele, ne ideš ti nigde dok ne vratiš pare! Tako je to kad te plate 43.000.000 evra!

Fudbal 16.05.2016 | 12:00
Znate onu o fudbalerima i robovima?!

Dmitri Ribolovljev je imao ideju da iskoristi poreske zakone u Kneževini i od Monaka napravi klub koji bi mogao da se porva sa Pari Sen Žermenom. Uprava Lige 1 je, međutim, procenila da bi Monako u tom slučaju bio u povlašćenom položaju u odnosu na konkurenciju u Fransukoj, naredila je da i tim sa Azurne obale plaća doprinose na plate kao i svi ostali. Previše i za megalomana kakav je Ribolovljev. Zaokret u poslovnoj filozofiji: od tima koji je za Radamela Falkaa leta 2013. godine dao 43.000.000 evra - mada se pisalo i o ukupnom obeštećenju od čak 60.000.000 - Monako je postao klub koji dovodi najtalentovanije igrače Evrope i dalje ih preprodaje za basnoslovne novce.

Međutim, kod Falkaa je zapelo. Delom i zbog teške povreda kolena. Pre tri sezone najtraženiji napadač Evrope, danas čovek koga niko neće. Plata previsoka. Čak i ako je Kolumbijac spreman da pristane na manje, Ribolovljev traži svoj deo. I kocka se poslednji put: Falkao će po svemu sudeći sledeću sezonu provesti baš u Monaku.

Bivši klub River Plata je pitao. Jedan od retkih koji je bar pitao posle sezone u kojoj je Falkao samo jednom bio u startnoj postavi Čelsija. Ništa bolje nije prošla ni ranija pozajmica Mančester junajtedu. Ali River nije mogao da isplati Monako. I Falkao se nadao da će ipak uspeti na Stamfordu. Nova povreda. Čelsi saopštava da za prolećni deo sezone ne računa na 30-godišnjeg napadača. Za River je kasno, a čak ni Kinezi nisu želeli da bacaju milione za igrača koji je u poslednje vreme više u ambulantama no na terenu. Posle još jedne protraćene polusezone klubovi iz Brazila, Kine i Meksika ponovo su zainteresovani. Ni Monako više nije u situaciji da traži nenormalno obeštećenje? Ribolovljev, međutim, ide na sve ili ništa.
"Morate da razumete da kad klub kakav je Monako uložili toliko novca želi da mu se nešto od te investicije i vrati. U ovom trenutku, u Monaku žele da se vratim u klub, da odigram tamo sledeću sezonu. To je Monakov plan", kaže Falkao, kome ugovor ističe za dve godine.

Sledeće leto je, dakle, poslednja šansa da Ribolovljev zaista i vrati nešto od uloženog novca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar