КЛС: "Стотка" и егзибиција Звезде против Металца!

Дуел абалигаша у дворани "Александар Николић", Црвене звезде и Металца, протекао у знаку црвено-белих и Јована Новака. Домаћин стигао до убедљивог тријумфа.

Кошарка 12.05.2016 | 21:00
КЛС: "Стотка" и егзибиција Звезде против Металца!

Црвена звезда и Металац одиграли су меч 2. колу Кошаркашке лиге Србије и домаћин је у потпуности оправдао улогу фаворита. Црвено-бели стигли су до друге победе - 102:67 (25:14, 18:11, 34:14, 25:28), у Групи А домаћег такмичења.

Требало је да буде дерби, а завршило се егзибицијом регионалног шампиона, који је на крају успео да изгуби последњу деоницу (25:28), али када је победник већ одавно био познат.

Тим Дејана Радоњића од старта утакмице имао је предност и сигурном и на моменте атрактивном игром је увећавао, до коначног убедљивог тријумфа од "плус 35".

Већ након десет минута било је јасно да ће ваљевски састав тешко моћи да рачуна на бодове у Београду против актуелног првака. Звезда је тај део меча добила са 25:14, а већ у првом полувремену сви играчи црвено-белих, осим Марка Симоновића, су успели да постигну барем један кош.

До краја утакмице се и искусни крилни кошаркаш "уписао".

Поени су распоређени на 12 играча, предњачили су Мајк Цирбес са 19, Квинси Милер са 16, Немања Дангубић са 12 и Никола Ребић и Владимир Штимац са по десет.

Прва фигура меча је, ипак, био са друге стране. Јован Новак дуго је имао бољи учинак од остатка екипе. Млади кошаркаш постигао 16 од 25 поена Металца у првом делу, да би у другом придодао још пет.

Црвена звезда у ФМП деле прво место са по две победе у Групи А. Ова два тима одмериће снаге у наредном колу. ФМП је лако изашао на крај са екипом Тамиша, у Панчеву, добивши га са 80:65.

Коментари / 0

Оставите коментар