KLS: "Stotka" i egzibicija Zvezde protiv Metalca!

Duel abaligaša u dvorani "Aleksandar Nikolić", Crvene zvezde i Metalca, protekao u znaku crveno-belih i Jovana Novaka. Domaćin stigao do ubedljivog trijumfa.

Košarka 12.05.2016 | 21:00
KLS: "Stotka" i egzibicija Zvezde protiv Metalca!

Crvena zvezda i Metalac odigrali su meč 2. kolu Košarkaške lige Srbije i domaćin je u potpunosti opravdao ulogu favorita. Crveno-beli stigli su do druge pobede - 102:67 (25:14, 18:11, 34:14, 25:28), u Grupi A domaćeg takmičenja.

Trebalo je da bude derbi, a završilo se egzibicijom regionalnog šampiona, koji je na kraju uspeo da izgubi poslednju deonicu (25:28), ali kada je pobednik već odavno bio poznat.

Tim Dejana Radonjića od starta utakmice imao je prednost i sigurnom i na momente atraktivnom igrom je uvećavao, do konačnog ubedljivog trijumfa od "plus 35".

Već nakon deset minuta bilo je jasno da će valjevski sastav teško moći da računa na bodove u Beogradu protiv aktuelnog prvaka. Zvezda je taj deo meča dobila sa 25:14, a već u prvom poluvremenu svi igrači crveno-belih, osim Marka Simonovića, su uspeli da postignu barem jedan koš.

Do kraja utakmice se i iskusni krilni košarkaš "upisao".

Poeni su raspoređeni na 12 igrača, prednjačili su Majk Cirbes sa 19, Kvinsi Miler sa 16, Nemanja Dangubić sa 12 i Nikola Rebić i Vladimir Štimac sa po deset.

Prva figura meča je, ipak, bio sa druge strane. Jovan Novak dugo je imao bolji učinak od ostatka ekipe. Mladi košarkaš postigao 16 od 25 poena Metalca u prvom delu, da bi u drugom pridodao još pet.

Crvena zvezda u FMP dele prvo mesto sa po dve pobede u Grupi A. Ova dva tima odmeriće snage u narednom kolu. FMP je lako izašao na kraj sa ekipom Tamiša, u Pančevu, dobivši ga sa 80:65.

Komentari / 0

Ostavite komentar