Српчани активно помажу Црвени крст

У оквиру међународне Недјеље Црвеног крста, која траје од 8. до 15. маја, чланови Клуба младих ове хуманитарне организације у Српцу организовали су бројне активности хуманитарног и едукативног карактера, како би скренули пажњу на значај Црвеног крста. Тежиште активности посвећено је продаји пригодних маркица и дијељену пропагандних плаката и летака у свим средњим и основним школама, као и на улицама града.

Република Српска 12.05.2016 | 20:21
Српчани активно помажу Црвени крст

Поводом Недјеље Црвеног крста и остварених резултата у прошлој и овој години делегацију Клуба младих и општинске организације Црвеног крста, коју су предводили предсједник Клуба Његош Секулић и секретар Црвеног крста Љиљана Јовичић, примио је и начелник општине Драго Ћирић.

Они су упознали начелника да су поред продаје маркица организовали посјете 15 социјално угрожених породица и старачких домаћинстава којима су уручили помоћ у храни и средствима за одржавање хигијене. Наредних дана посјетиће још двадесетак домаћинстава из ових категорија.

У протекла два мјесеца у свим школама организована је едукација о пружању прве помоћи, репродуктивном здрављу, болестима зависности и превенцији трговине људима. „Вршњачка едукација је један од најважнијих сегмената рада Клуба младих Црвеног крста“, казала је секретар Црвеног крста Србац Љиљана Јовичић. Она је истакла да су у току припреме за организацију јубиларног – десетог Омладинског кампа, који ће почети са радом 27. јула на Бардачи.

Јовичићева се захвалила општини на подршци и материјалној помоћи у организацији Омладинског кампа у коме млади учесници стичу звања инструктора и стечено знање преносе својим вршњацима. Похвалила је и школе на свестраној подршци манифестацијама Црвеног крста.

„Општина редовно помаже организацију спортских, културно-забавних и едукативних манифестација са циљем да се млади баве корисним активностима и тако ће чинити и убудуће“, рекао је начелник Српца Драго Ћирић на данашњем пријему активиста Црвеног крста.

Овогодишњи мото Недјеље Црвеног крста у Републици Српској је „Ми смо чланови Црвеног крста, а ви?“. Промотер акције је популарни фудбалер Младен Крстајић.

БН ТВ (С.К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нина

12.05.2016 18:41

Назалост појединци се богате на волонтерима. Док неки раде дзабе други пуне дзепове. Из мог искуства боље је лицно помоци некоме за кога знамо да нема, него давати разним организацијама (цаст изузецима).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

13.05.2016 06:07

Да да вриједни су и у припреме контрамитинга, али опет дзаба- народ је прогледао.

ОДГОВОРИТЕ