Srpčani aktivno pomažu Crveni krst

U okviru međunarodne Nedjelje Crvenog krsta, koja traje od 8. do 15. maja, članovi Kluba mladih ove humanitarne organizacije u Srpcu organizovali su brojne aktivnosti humanitarnog i edukativnog karaktera, kako bi skrenuli pažnju na značaj Crvenog krsta. Težište aktivnosti posvećeno je prodaji prigodnih markica i dijeljenu propagandnih plakata i letaka u svim srednjim i osnovnim školama, kao i na ulicama grada.

Republika Srpska 12.05.2016 | 20:21
Srpčani aktivno pomažu Crveni krst

Povodom Nedjelje Crvenog krsta i ostvarenih rezultata u prošloj i ovoj godini delegaciju Kluba mladih i opštinske organizacije Crvenog krsta, koju su predvodili predsjednik Kluba Njegoš Sekulić i sekretar Crvenog krsta Ljiljana Jovičić, primio je i načelnik opštine Drago Ćirić.

Oni su upoznali načelnika da su pored prodaje markica organizovali posjete 15 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava kojima su uručili pomoć u hrani i sredstvima za održavanje higijene. Narednih dana posjetiće još dvadesetak domaćinstava iz ovih kategorija.

U protekla dva mjeseca u svim školama organizovana je edukacija o pružanju prve pomoći, reproduktivnom zdravlju, bolestima zavisnosti i prevenciji trgovine ljudima. „Vršnjačka edukacija je jedan od najvažnijih segmenata rada Kluba mladih Crvenog krsta“, kazala je sekretar Crvenog krsta Srbac Ljiljana Jovičić. Ona je istakla da su u toku pripreme za organizaciju jubilarnog – desetog Omladinskog kampa, koji će početi sa radom 27. jula na Bardači.

Jovičićeva se zahvalila opštini na podršci i materijalnoj pomoći u organizaciji Omladinskog kampa u kome mladi učesnici stiču zvanja instruktora i stečeno znanje prenose svojim vršnjacima. Pohvalila je i škole na svestranoj podršci manifestacijama Crvenog krsta.

„Opština redovno pomaže organizaciju sportskih, kulturno-zabavnih i edukativnih manifestacija sa ciljem da se mladi bave korisnim aktivnostima i tako će činiti i ubuduće“, rekao je načelnik Srpca Drago Ćirić na današnjem prijemu aktivista Crvenog krsta.

Ovogodišnji moto Nedjelje Crvenog krsta u Republici Srpskoj je „Mi smo članovi Crvenog krsta, a vi?“. Promoter akcije je popularni fudbaler Mladen Krstajić.

BN TV (S.K.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nina

12.05.2016 20:41

Nazalost pojedinci se bogate na volonterima. Dok neki rade dzabe drugi pune dzepove. Iz mog iskustva bolje je licno pomoci nekome za koga znamo da nema, nego davati raznim organizacijama (cast izuzecima).

ODGOVORITE
Name

Miki

13.05.2016 08:07

Da da vrijedni su i u pripreme kontramitinga, ali opet dzaba- narod je progledao.

ODGOVORITE