Бенфикин посао вијека: Довела га за 25 лопти, продала за можда и 80.000.000?!

Пар ствари које можда нисте знали о новом фудбалеру Бајерна...

Фудбал 16.05.2016 | 10:00
Бенфикин посао вијека: Довела га за 25 лопти, продала за можда и 80.000.000?!

Наводно је пресудило 6.000.000 евра. Толико више од Манчестер јунајтеда понудио је Бајерн. Бенфика није имала дилему, тешко да се и Ренато Санчес бунио. Са 18 година стићи до Алијанц арене? То је заиста велико достигнуће. Посебно за момка пореклом са Зеленортских Острва. Али ако неко треба да буде задовољан онда је то Бенфика, јер Санчесова продаја свакако може да се сврста у категорију "посао века",

Према информацијама из Португалије, наиме, Бенфика је тада деветогодишњег Санчеза скаутирала свега 15 минута пре него што је схватила да он јесте калибар за чувену академију лисабонских Орлова и његовом дотадашњем клубу Агујас Мусгеири за исписницу обећала 25 фудбалских лопту?! Пишемо обећала, јер их још није послала тамо где је требало, али вероватно јој то сада неће представљати проблем с обзиром на то да је Бајерн одрешио кесу и платио 35.000.000 евра за голобрадог тинејџера, док би укупна цена трансфера - у зависности од Санчесових игара у Минхену - могла да нарасте на астрономских 80.000.000.

Истина, Санчесову овосезонску експлозију у првом тиму Бенфике пратиле су и неке контроверзе, попут информације једне локалне новине да је Ренато заправо пет година старији но што приказује крштеница. Одмах је уследио деманти, гласина је наставила да кружи, али све ређе, док је Санчес наставио да одушевљава фудбалску планету, па га је после сусрета са Бајерном у Лиги шампиона нахвалио и Пеп Гвардиола.

"Без сумње један од најбољих младих играча Еврпе. Има квалитет, има карактер и много трчи. Пред њим је лепа будућност", рекао је Гвардиола.

Кингсли Коман, Давид Алаба, Џошуа Кимих, Ренато Санчес... Па и Томасу Милеру је тек 25 година. Бајерн већ сада има тим за наредну децнију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар