Benfikin posao vijeka: Dovela ga za 25 lopti, prodala za možda i 80.000.000?!

Par stvari koje možda niste znali o novom fudbaleru Bajerna...

Fudbal 16.05.2016 | 10:00
Benfikin posao vijeka: Dovela ga za 25 lopti, prodala za možda i 80.000.000?!

Navodno je presudilo 6.000.000 evra. Toliko više od Mančester junajteda ponudio je Bajern. Benfika nije imala dilemu, teško da se i Renato Sančes bunio. Sa 18 godina stići do Alijanc arene? To je zaista veliko dostignuće. Posebno za momka poreklom sa Zelenortskih Ostrva. Ali ako neko treba da bude zadovoljan onda je to Benfika, jer Sančesova prodaja svakako može da se svrsta u kategoriju "posao veka",

Prema informacijama iz Portugalije, naime, Benfika je tada devetogodišnjeg Sančeza skautirala svega 15 minuta pre nego što je shvatila da on jeste kalibar za čuvenu akademiju lisabonskih Orlova i njegovom dotadašnjem klubu Agujas Musgeiri za ispisnicu obećala 25 fudbalskih loptu?! Pišemo obećala, jer ih još nije poslala tamo gde je trebalo, ali verovatno joj to sada neće predstavljati problem s obzirom na to da je Bajern odrešio kesu i platio 35.000.000 evra za golobradog tinejdžera, dok bi ukupna cena transfera - u zavisnosti od Sančesovih igara u Minhenu - mogla da naraste na astronomskih 80.000.000.

Istina, Sančesovu ovosezonsku eksploziju u prvom timu Benfike pratile su i neke kontroverze, poput informacije jedne lokalne novine da je Renato zapravo pet godina stariji no što prikazuje krštenica. Odmah je usledio demanti, glasina je nastavila da kruži, ali sve ređe, dok je Sančes nastavio da oduševljava fudbalsku planetu, pa ga je posle susreta sa Bajernom u Ligi šampiona nahvalio i Pep Gvardiola.

"Bez sumnje jedan od najboljih mladih igrača Evrpe. Ima kvalitet, ima karakter i mnogo trči. Pred njim je lepa budućnost", rekao je Gvardiola.

Kingsli Koman, David Alaba, Džošua Kimih, Renato Sančes... Pa i Tomasu Mileru je tek 25 godina. Bajern već sada ima tim za narednu decniju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar