Анализа: Као да је четвртфинале! Пакао плеј-офа Лиге шампиона!

Рома може на Порто, Шахтјор и један од два Манчестера - сви ће бежати од Менхенгладбаха! Иако је познато тек неколико сигурних учесника плеј-офа у овој групи, јасно је да нас у августу у тој рунди очекује неколико правих дербија европског фудбала!

Фудбал 12.05.2016 | 23:40
Анализа: Као да је четвртфинале! Пакао плеј-офа Лиге шампиона!

Српски шампион Црвена звезда имаће велике муке да се домогне не само Лиге шампиона, већ и плеј-офа за улазак у елитно клупско такмичење, јер ће већ у трећем колу наићи на ривале као што су Олимпијакос, Салцбург, Легија, Викторија, Плзењ Лудогорец, Селтик. Ако црвено-бели успеју да се домогну плеј-офа онда ће им посао у последњој рунди бити подједнако тежак, али ће тада већ бити обезбеђен пласман у групну фазу Лиге Европе. Ипак, за разлику од такозване "групе шампиона", далеко већи пакао биће у "групи нешампиона", где ће снаге одмерити клубови из самог крема европског фудбала.

Иако је познато тек неколико сигурних учесника плеј-офа у овој групи, јасно је да нас у августу очекује неколико правих дербија европског фудбала, који би по квалитету могли да стану на црту оним окршајима нокаут фази Лиге шампиона.

Тамо ће се као и сваке године наћи укупно десет тимова. Ту су сигурно већ Порто и Виљареал, као трећепласирани, односно четвртопласирани тимови из португалског и шпанског првенства, а сигурне позиције имају и четвртопласирани тимови Премијер лиге и Бундеслиге, односно трећи тим италијанске Серије А. Њима ће се придружити још пет победника треће рунде квалификација, где ће се наћи Шахтјор, Ајакс, Стеауа, трећи из Француске и другопласирани тимови из Русије, Румуније, Швајцарске, Турске, Грчке и Чешке.

Одлуке у преосталим сигурним учесницима плеј-офа "групе нешампиона" пашће наредног викенда. У Енглеској се за то место боре градски ривали Манчестер Сити и Манчестер јунајтед, док Арсенал бодом бежи из незавидне ситуације, у Немачкој је том циљу најближи Менхенгладбах. У Серији А је извесно да ће трећа бити Рома, пошто Наполи у последњем колу на свом терену дочекује слабашни Фрозиноне.

Вучица је у озбиљном проблему због прлично слабог коефицијента, па је извесно да ће се наћи у групи неповлашћених тимова. То значи да Римљани за ривала могу да добију Порто, Шахтјор и неког од два Манчестера, а бољи коефицијент имају и Виљареал, Ајакс и Менхенгладбах.

Наравно, да би Шахтјор и Ајакс дошли до Роме, морају прво да прођу треће коло. У овом тренутку чека се још седам учесника треће рунде квалификација у "групи нешампиона". То су у овом тренутку Монако, Ростов, Андерлехт, Јанг Бојс, Фенербахче и Спарта Праг, а чекаће се и победник грчког плеј-офа.

Када би сви очекивани фаворити прошли, међу повлашћеним тимовима плеј-офа у "групи нешампиона" нашли би се Порто, Шахтјор, Виљареал, Ајакс и неко од два Манчестера.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар