Analiza: Kao da je četvrtfinale! Pakao plej-ofa Lige šampiona!

Roma može na Porto, Šahtjor i jedan od dva Mančestera - svi će bežati od Menhengladbaha! Iako je poznato tek nekoliko sigurnih učesnika plej-ofa u ovoj grupi, jasno je da nas u avgustu u toj rundi očekuje nekoliko pravih derbija evropskog fudbala!

Fudbal 12.05.2016 | 23:40
Analiza: Kao da je četvrtfinale! Pakao plej-ofa Lige šampiona!

Srpski šampion Crvena zvezda imaće velike muke da se domogne ne samo Lige šampiona, već i plej-ofa za ulazak u elitno klupsko takmičenje, jer će već u trećem kolu naići na rivale kao što su Olimpijakos, Salcburg, Legija, Viktorija, Plzenj Ludogorec, Seltik. Ako crveno-beli uspeju da se domognu plej-ofa onda će im posao u poslednjoj rundi biti podjednako težak, ali će tada već biti obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Ipak, za razliku od takozvane "grupe šampiona", daleko veći pakao biće u "grupi nešampiona", gde će snage odmeriti klubovi iz samog krema evropskog fudbala.

Iako je poznato tek nekoliko sigurnih učesnika plej-ofa u ovoj grupi, jasno je da nas u avgustu očekuje nekoliko pravih derbija evropskog fudbala, koji bi po kvalitetu mogli da stanu na crtu onim okršajima nokaut fazi Lige šampiona.

Tamo će se kao i svake godine naći ukupno deset timova. Tu su sigurno već Porto i Viljareal, kao trećeplasirani, odnosno četvrtoplasirani timovi iz portugalskog i španskog prvenstva, a sigurne pozicije imaju i četvrtoplasirani timovi Premijer lige i Bundeslige, odnosno treći tim italijanske Serije A. Njima će se pridružiti još pet pobednika treće runde kvalifikacija, gde će se naći Šahtjor, Ajaks, Steaua, treći iz Francuske i drugoplasirani timovi iz Rusije, Rumunije, Švajcarske, Turske, Grčke i Češke.

Odluke u preostalim sigurnim učesnicima plej-ofa "grupe nešampiona" pašće narednog vikenda. U Engleskoj se za to mesto bore gradski rivali Mančester Siti i Mančester junajted, dok Arsenal bodom beži iz nezavidne situacije, u Nemačkoj je tom cilju najbliži Menhengladbah. U Seriji A je izvesno da će treća biti Roma, pošto Napoli u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje slabašni Frozinone.

Vučica je u ozbiljnom problemu zbog prlično slabog koeficijenta, pa je izvesno da će se naći u grupi nepovlašćenih timova. To znači da Rimljani za rivala mogu da dobiju Porto, Šahtjor i nekog od dva Mančestera, a bolji koeficijent imaju i Viljareal, Ajaks i Menhengladbah.

Naravno, da bi Šahtjor i Ajaks došli do Rome, moraju prvo da prođu treće kolo. U ovom trenutku čeka se još sedam učesnika treće runde kvalifikacija u "grupi nešampiona". To su u ovom trenutku Monako, Rostov, Anderleht, Jang Bojs, Fenerbahče i Sparta Prag, a čekaće se i pobednik grčkog plej-ofa.

Kada bi svi očekivani favoriti prošli, među povlašćenim timovima plej-ofa u "grupi nešampiona" našli bi se Porto, Šahtjor, Viljareal, Ajaks i neko od dva Mančestera.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar