Прлаиновић: Фали нам олимпијско злато - узећемо га!

Једног од наших најбољих “делфина” и аса Про Река очекују изазови на клупском и репрезентативном плану, а циљеви су освајање најсјајније медаље.

Остали спортови 17.05.2016 | 17:00
Прлаиновић: Фали нам олимпијско злато - узећемо га!

Злато са Олимпијских игара једина је медаља која недостаје ватерполистима Србије. У интервјуу за “Блиц” Андрија Прлаиновић истиче да улога фаворита није велико бреме.

- Желимо злато у Рију и не скривамо то, јесмо фаворити, али ће и друге репрезентације доћи са истим циљем као ми. То што смо фаворити није нека предност, а неће бити ни отежавајућа околност јер смо навикли да се носимо са притиском. Најбитније је да што квалитетније одрадимо припреме, да нас послужи здравље и да спремни дочекамо турнир. Када се скочи у базен нема фаворита. Нормално је да нас сврставају и гледају као на једине фаворите за злато јер нас на то резултати обавезују - каже Прлаиновић.

Упркос поразу од Црне Горе у последњем колу групне фазе, Србија се пласирала на завршни турнир Светске лиге.

- Светска лига је једини прави турнир пред Олимпијске игре, а селектор Савић је и био за то да се игра у пуном саставу. Завршница је крајем јуна и биће много озбиљнија од осталих такмичења пред Рио. Наш циљ се зна - одбрана титуле из Бергама 2015.

Овај Новљанин признаје да су мечеви против Црне Горе посебан изазов и да се не могу поредити са мечевима против других ривала.

- Увек је то другачија утакмица јер сам са неколицином играча одрастао, играо у млађим клупским и репрезентативним категоријама, познајем их од малих ногу, а сада смо на супротним странама. Ван базена имамо добре односе, али у базену су они противници, а тада увек гледаш да будеш бољи, да их надјачаш у игри и победиш. Спорт је такав, мечеви су неизвесни, увек одлучује једна лопта и због тога у овим мечевима морамо давати више него у осталим.

Када су у питању клупске обавезе, Андрију очекује завршница Лиге шампиона.

- Про Реко је годинама екипа направљена да би освојила Лигу шампиона, што је и ове сезоне циљ. Сваки други резултат за нас је неуспех, што даје једну дозу тежине. Међутим, наш задатак је да се домогнемо трофеја, што ћемо и урадити.

Српским ватерполистима симболично је у Бањалуци уприличен испраћај у Рио.

- Већ неколико пута смо боравили у Бањалуци и знамо колико је овде изражена повезаност са свим српским спортистима, највише са ватерполистима, јер смо ми, чини ми се, пружали највише разлога за задовољство људима из Србије и Републике Српске.

О Савићу након каријере

Прлаиновић истиче да је једна од тајни успеха „делфина“ харизма коју носи Дејан Савић и однос играча са селектором.

- Имамо посебан однос, ко не познаје Савића тешко му је то објаснити, дочарати и описати њега као особу. Он је уникатан и једини је тренер који има такав однос са играчима што у овом тиму функционише добро. Сада сам играч, али биће прилика да по завршетку каријере испричам многе догодовштине. Сигурно посебна особа, посебан карактер, велики тренер и врхунски стручњак.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар