Prlainović: Fali nam olimpijsko zlato - uzećemo ga!

Jednog od naših najboljih “delfina” i asa Pro Reka očekuju izazovi na klupskom i reprezentativnom planu, a ciljevi su osvajanje najsjajnije medalje.

Ostali sportovi 17.05.2016 | 17:00
Prlainović: Fali nam olimpijsko zlato - uzećemo ga!

Zlato sa Olimpijskih igara jedina je medalja koja nedostaje vaterpolistima Srbije. U intervjuu za “Blic” Andrija Prlainović ističe da uloga favorita nije veliko breme.

- Želimo zlato u Riju i ne skrivamo to, jesmo favoriti, ali će i druge reprezentacije doći sa istim ciljem kao mi. To što smo favoriti nije neka prednost, a neće biti ni otežavajuća okolnost jer smo navikli da se nosimo sa pritiskom. Najbitnije je da što kvalitetnije odradimo pripreme, da nas posluži zdravlje i da spremni dočekamo turnir. Kada se skoči u bazen nema favorita. Normalno je da nas svrstavaju i gledaju kao na jedine favorite za zlato jer nas na to rezultati obavezuju - kaže Prlainović.

Uprkos porazu od Crne Gore u poslednjem kolu grupne faze, Srbija se plasirala na završni turnir Svetske lige.

- Svetska liga je jedini pravi turnir pred Olimpijske igre, a selektor Savić je i bio za to da se igra u punom sastavu. Završnica je krajem juna i biće mnogo ozbiljnija od ostalih takmičenja pred Rio. Naš cilj se zna - odbrana titule iz Bergama 2015.

Ovaj Novljanin priznaje da su mečevi protiv Crne Gore poseban izazov i da se ne mogu porediti sa mečevima protiv drugih rivala.

- Uvek je to drugačija utakmica jer sam sa nekolicinom igrača odrastao, igrao u mlađim klupskim i reprezentativnim kategorijama, poznajem ih od malih nogu, a sada smo na suprotnim stranama. Van bazena imamo dobre odnose, ali u bazenu su oni protivnici, a tada uvek gledaš da budeš bolji, da ih nadjačaš u igri i pobediš. Sport je takav, mečevi su neizvesni, uvek odlučuje jedna lopta i zbog toga u ovim mečevima moramo davati više nego u ostalim.

Kada su u pitanju klupske obaveze, Andriju očekuje završnica Lige šampiona.

- Pro Reko je godinama ekipa napravljena da bi osvojila Ligu šampiona, što je i ove sezone cilj. Svaki drugi rezultat za nas je neuspeh, što daje jednu dozu težine. Međutim, naš zadatak je da se domognemo trofeja, što ćemo i uraditi.

Srpskim vaterpolistima simbolično je u Banjaluci upriličen ispraćaj u Rio.

- Već nekoliko puta smo boravili u Banjaluci i znamo koliko je ovde izražena povezanost sa svim srpskim sportistima, najviše sa vaterpolistima, jer smo mi, čini mi se, pružali najviše razloga za zadovoljstvo ljudima iz Srbije i Republike Srpske.

O Saviću nakon karijere

Prlainović ističe da je jedna od tajni uspeha „delfina“ harizma koju nosi Dejan Savić i odnos igrača sa selektorom.

- Imamo poseban odnos, ko ne poznaje Savića teško mu je to objasniti, dočarati i opisati njega kao osobu. On je unikatan i jedini je trener koji ima takav odnos sa igračima što u ovom timu funkcioniše dobro. Sada sam igrač, ali biće prilika da po završetku karijere ispričam mnoge dogodovštine. Sigurno posebna osoba, poseban karakter, veliki trener i vrhunski stručnjak.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar