Евертон уручио отказ Мартинесу!

Фудбалски клуб Евертон отпустио је тренера Роберта Мартинеса, пренели су британски медији.

Фудбал 12.05.2016 | 20:00
Евертон уручио отказ Мартинесу!

Како пише Би-Би-Си (ББЦ), очекује се да ће Евертон ускоро издати и званично саопштење.

Евертон је у последњих 10 утакмица победио само једном, па су се и навијачи у последњих неколико недеља окренули против Мартинеса. За вечерас је заказана годишња церемонија додела награда, а присталице Евертона су раније најавиле протест против Мартинеса.

После синоћњег пораза од Сандерленда управа клуба је одлучила да делује, пише портал Ливерпул Ехо, тако да је упарво тај меч био и последњи меч Мартинеса на клупи Евертона.

Клуб из Ливерпула одавно је испао из борбе за место на међународној сцени наредне сезоне, али оно што је занимљиво, јесте да је отказ Шпанцу уручен само једно коло пре краја сезоне. Тако нешто у Премијер лиги догодило се последњи пут 2011. године, када је Вест Хем сменио Аврама Гранта.

Шпански тренер је у Евертон дошао 2013. године из Вигана, када је на клупи заменио Дејвида Мојса, а уговор с Евертоном му је важио до 2019. године.

Мартинес је тренерску каријеру почео у Свонсију, пре него што је 2009. године прешао у Виган.

Британски медији последњих неколико дана спекулишу и да ће холандјанин Франк де Бур преузети Евертон. Те спекулације од данас су појачане, пошто је Де Бур напустио Ајакс. Поред Де Бура, као замене за Мартинеса помињу се још и Роналд Куман и Мануел Пелегрини.

Евертон је, коло пре краја шампионата, на 12. месту на табели са 44 бода. Сезону 2015/16. Евертон завршава на свом терену против Норича.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар