Everton uručio otkaz Martinesu!

Fudbalski klub Everton otpustio je trenera Roberta Martinesa, preneli su britanski mediji.

Fudbal 12.05.2016 | 20:00
Everton uručio otkaz Martinesu!

Kako piše Bi-Bi-Si (BBC), očekuje se da će Everton uskoro izdati i zvanično saopštenje.

Everton je u poslednjih 10 utakmica pobedio samo jednom, pa su se i navijači u poslednjih nekoliko nedelja okrenuli protiv Martinesa. Za večeras je zakazana godišnja ceremonija dodela nagrada, a pristalice Evertona su ranije najavile protest protiv Martinesa.

Posle sinoćnjeg poraza od Sanderlenda uprava kluba je odlučila da deluje, piše portal Liverpul Eho, tako da je uparvo taj meč bio i poslednji meč Martinesa na klupi Evertona.

Klub iz Liverpula odavno je ispao iz borbe za mesto na međunarodnoj sceni naredne sezone, ali ono što je zanimljivo, jeste da je otkaz Špancu uručen samo jedno kolo pre kraja sezone. Tako nešto u Premijer ligi dogodilo se poslednji put 2011. godine, kada je Vest Hem smenio Avrama Granta.

Španski trener je u Everton došao 2013. godine iz Vigana, kada je na klupi zamenio Dejvida Mojsa, a ugovor s Evertonom mu je važio do 2019. godine.

Martines je trenersku karijeru počeo u Svonsiju, pre nego što je 2009. godine prešao u Vigan.

Britanski mediji poslednjih nekoliko dana spekulišu i da će holandjanin Frank de Bur preuzeti Everton. Te spekulacije od danas su pojačane, pošto je De Bur napustio Ajaks. Pored De Bura, kao zamene za Martinesa pominju se još i Ronald Kuman i Manuel Pelegrini.

Everton je, kolo pre kraja šampionata, na 12. mestu na tabeli sa 44 boda. Sezonu 2015/16. Everton završava na svom terenu protiv Noriča.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar