Лозница: Сахрањен Драган Вукашиновић

Драган Вукашиновић (62), вишегодишњи стални дописник "Новости" из Шапца и Лознице, који је после тешке болести преминуо јуче, данас је сахрањен на лозничком гробљу.

Србија 12.05.2016 | 15:05
Лозница: Сахрањен Драган Вукашиновић

Вукашиновић је остао запамћен по бриљантном осећају за писање репортажа и друштвених хроника у чијем средишту је увек била брига за обичног човека.

Током минулог рата у БиХ био је ратни репортер "Новости", који је обљављивао екслузивне рубрике, не само о ономе што се одвија на бојном пољу, већ и око њега, пре свега о односу страних представника и њихових мисија у крвавом "босанском лонцу".

Деведесетих година за серију екслузивних рубрика поводом Дана "Новости" добио је награду "за најекслузивнији прилог", која се највише односила на улогу француског генерала Филипа Мориона у босанској драми.

Деценијама слови за једног од омиљенијих људи овог краја. Рођен је и одрастао у Бањи Ковиљачи, а живео је са породицом у Лозници. Оба места су волела да га крсте као "свог".

Био је велики заљубљеник у Дрину, Дринско језеро, али и чувар тих драгоцености, живећи последњих година у Великој Реци код Малог Зворника.

(БН телевизија/В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муња

12.05.2016 18:14

Има таквих колико хоћете није то проблем

ОДГОВОРИТЕ