Loznica: Sahranjen Dragan Vukašinović

Dragan Vukašinović (62), višegodišnji stalni dopisnik "Novosti" iz Šapca i Loznice, koji je posle teške bolesti preminuo juče, danas je sahranjen na lozničkom groblju.

Srbija 12.05.2016 | 15:05
Loznica: Sahranjen Dragan Vukašinović

Vukašinović je ostao zapamćen po briljantnom osećaju za pisanje reportaža i društvenih hronika u čijem središtu je uvek bila briga za običnog čoveka.

Tokom minulog rata u BiH bio je ratni reporter "Novosti", koji je obljavljivao eksluzivne rubrike, ne samo o onome što se odvija na bojnom polju, već i oko njega, pre svega o odnosu stranih predstavnika i njihovih misija u krvavom "bosanskom loncu".

Devedesetih godina za seriju eksluzivnih rubrika povodom Dana "Novosti" dobio je nagradu "za najeksluzivniji prilog", koja se najviše odnosila na ulogu francuskog generala Filipa Moriona u bosanskoj drami.

Decenijama slovi za jednog od omiljenijih ljudi ovog kraja. Rođen je i odrastao u Banji Koviljači, a živeo je sa porodicom u Loznici. Oba mesta su volela da ga krste kao "svog".

Bio je veliki zaljubljenik u Drinu, Drinsko jezero, ali i čuvar tih dragocenosti, živeći poslednjih godina u Velikoj Reci kod Malog Zvornika.

(BN televizija/V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Munja

12.05.2016 16:14

Ima takvih koliko hoćete nije to problem

ODGOVORITE